ReclameReview: Centraal Beheer (Schotland)

ReclameReview: Centraal Beheer (Schotland)

Het is al een tijdje geleden dat ik voor het laatst een ReclameReview over Centraal Beheer heb geplaatst. Vandaar dat ik de nieuwste commercial ‘Schotland’ bespreek vandaag. En ik moet jullie eerlijk bekennen: ik vind hem niet echt geweldig. De hilarische eindgrap is wat mij betreft niet hilarisch. Maar misschien is dat mijn persoonlijke smaak en hebben jullie een heel andere mening. Die hoor ik dan graag: wat vinden jullie?

Credits:
Bureau: DDB
Account: Silvia Lenberger, Milo van der Meij
Creatie: Nils Taildeman, Menno Schipper
Creative director: Joris Kuipers, Dylan de Backer
D.O.P.:Gabor Deak
Editor: Marc Bechtold
Klant: Ellen van der Horst, Jacha van den Dungen, Matthijs Algra
Producer: Hein Scheffer
RTV: Petra Leddy
Regisseur: Bart Timmer
Productie: Czar
Muziek: Massive Music
Geluid: SOUNDCIRCUS Kees Kroot
Postproductie: The Ambassadors
Online: The Ambassadors

De doelstelling:
Naamsbekendheid van Centraal Beheer verhogen.

De uitwerking:
Een echtpaar brengt de vakantie door in Schotland. Tijdens een ritje met de auto door de Schotse Highlands stuiten ze op een kudde schapen. Al snel worden ze hierdoor omringd en kunnen ze geen kant meer op. Hun besluit om toch maar de auto te verlaten geeft een hele onverwachte draai aan hun droomvakantie.

Het oordeel:
Het is niet altijd raak, zullen we maar zeggen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voelde de grap al lang aankomen. Ter illustratie: dat was bij deze nieuwe Skittles commercial wel anders! Oké, dat is appels met peren vergelijken qua communicatiestrategie, maar het geeft wel aan hoe belangrijk het verrassingseffect is in ‘grappige’ commercials. Mocht je het trouwens helemaal oneens zijn met me, dan kun je op Facebook fan worden van deze commercial. Ik wil nog wel even eindigen met een positieve opmerking: hij slaat ditmaal op een autoverzekering en dat vind ik goed. Soms gaan de commercials van Centraal Beheer namelijk over zaken die helemaal niet te verzekeren zijn bij het bedrijf (zoals ‘Wandeling’). Chapeau daarvoor dus.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • boring.. maar ik heb hem toch gekeken omdat je het vroeg. Dus.... jij bent goed bezig voor Centraal Beheer & DDB

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.