Rojo combineert RSS met social networking

Rojo combineert RSS met social networking

Rojo combineert RSS met social networkingDagelijks neemt het aantal RSS-feeds toe en als je zou willen kun je de hele dag druk zijn met het doornemen van je lijst met favorieten. De grote uitdaging voor veel gebruikers van RSS-feeds zal dan ook zijn een selectie te maken uit het (te) grote aanbod.

Rojo is een van de meest recente iniatieven om internetgebruikers te helpen bij het selecteren van RSS-feeds. Rojo, ook wel Bloglines on steroids genoemd, combineert RSS met social networking en gaat uit van het pincipe dat mensen uit jou sociale netwerk je het beste kunnen vertellen wat je wel en niet moet lezen. Net als bij veel andere sociale netwerken is deelname alleen mogelijk op basis van uitnodiging. Meer lezen over Rojo kan op hun eigen weblog (bron: technologyreview.com; via: zesser).


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dat hele social network gebeuren is al weer over de top heen; hier in Nederland heb je korte tijd een hyves-hype gehad, maar daar zit geen toekomst in. Mensen voeren 1x hun hele msn lijst is en dan? Niets.

  Het biedt voor de gebruiker zelf geen meerwaarde? Daarom zijn die hypes altijd zo kort (bij Hyves duurde het ongeveer een week).


  geplaatst op
 • Maarten, heb je enig idee wat de stand van zaken is met Hyves?

  Ben het overigens met je eens dat de interesse voor de meeste online social networks slechts van korte duur is. Zo ben ik enkele weken heel actief geweest met LinkedIn, daarna gebeurt er helemaal niets meer. Ben nog redelijk actief met OpenBC maar ook daar zie je dat veel mensen na een korte periode van enthousiasme afhaken. Vraag is, wat is (of zijn) de killerapp(s) om een sociaal netwerk tot een succes te maken?

  geplaatst op
 • Emerce heeft vandaag een aardig artikel over Rojo waarin het ingaat op de specifieke mogelijkheden dat het gebruikers biedt. Ik heb inmiddels mijn invitation ook binnen dus zal me er ook eens in gaan verdiepen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.