RSS-statistieken

RSS-statistieken

Unieke RSS-lezers per dag op Marketingfacts

Deze week is het aantal unieke RSS-lezers per dag voor Marketing-facts de grens van 800 gepasseerd. RSS-readers en aggregators zorgen inmiddels voor ruim 10,000 hits per dag waarvan ca. 5,5% doorklikt naar de website. De groei in RSS-gebruik lijkt redelijk constant met ca. 60 nieuwe aanmeldingen per maand.

Het is nog steeds onduidelijk hoe groot de populatie internetgebruikers is dat gebruik maakt van RSS. Uit onderzoek van Pew blijkt het aandeel RSS-gebruikers in de VS inmiddels 5 procent (pdf) te bedragen. In Nederland zal dit percentage lager liggen; zelf schat ik dit op max. 2 procent. Onder bloglezers ligt dit aandeel op ca. 30 procent.

Ben overigens benieuwd of het Feedburnerstats-experiment aanslaat en meerdere weblogs hun statistieken binnenkort publiceren. Vooralsnog zijn er maar weinig (online) uitgevers en bloggers die hun RSS-statistieken vrijgeven.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Tijdens de iLounge van DDMA deze week, liet Anton van Elburg (hoofdredacteur Emerce) wat cijfers zien van RSS. Emerce heeft op dit moment ca. 1,450 unieke RSS-lezers per dag die gezamenlijk ca. 20,000 hits opleveren en waarbij ca. 4% doorklikt naar de website.

  Wie heeft meer cijfers van RSS-gebruik in Nederland?

  geplaatst op
 • Heb je ook rekening gehouden met de RSS-lezers die via een dienst als Bloglines werken ?

  Als ik het goed begrijp haalt Bloglines de RSS-feed op, en levert dan een kopie in de database aan zijn abonnees.

  geplaatst op
 • Ik heb onlangs nieuwe statistieken van medicalfacts.nl gepubliceerd.

  In het kort komt het hier op neer :
  35-40 RSS-readers per dag
  +- 20% van de hits komt voor rekening van RSS-readers
  +- 5% van alle pageviews komt via RSS-readers

  geplaatst op
 • @netlash: ik maak gebruik van Feedburner en deze meet de individuele abonnees van Bloglines. Daar is dus inderdaad rekening mee gehouden. Dit geldt overigens niet voor alle aggregators zodat het werkelijke aantal RSS-lezers waarschijnlijk hoger ligt dan 800.

  @jan: dank voor de info! Ik hoop dat meerdere bloggers bereid zijn om hun cijfers aan te leveren.

  geplaatst op
 • Ik heb op dit moment zo'n 80 abonnees op mijn webfeed. Dat is een stijging van 45% in vijf weken. Het aantal hits dat door RSS komt is lastig uit m'n statistieken te halen. Ik kan alleen de clickthroughs bij Feedburner bekijken en dat schommelt bij een werkdag tussen de 20 en de 40.

  geplaatst op
 • Ik heb mijn statistiek ook gepubliceerd. Ik maak gebruik van FeedBurner. Readers van 1 op 12 januari naar 47 deze week (nu: 38). Clickthroughs schommelt ook veel (vooral in het weekend). Maximum van 77. Normaal rond de 30. Hits in FeedBurner van 12 op 12 januari naar boven de 800 deze week.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.