Sex.com heeft eindelijk wettelijke eigenaar

Sex.com heeft eindelijk wettelijke eigenaar

De domeinnaam Sex.com heeft eindelijk een wettelijke eigenaar. Stephen Cohen, die miljoenen verdiende aan sex.com, moet de domeinnaam teruggeven aan Gary Kremen. Dat heeft het Amerikaans Hooggerechtshof bepaald.

Kremen registreerde sex.com jaren geleden bij Verisign, dat toen nog Network Solutions heette. Verisign schreef de domeinnaam vervolgens over op de naam van Cohen. Die laatste zou een vervalste brief naar Verisign hebben gestuurd. Verisign op haar beurt zou de domeinnaam hebben overgeschreven zonder de brief te checken of contact met Kremer op te nemen, Cohen bouwde vervolgens een miljoenimperium met sex.com. De site die via die domeinaam is te vinden, zou maandelijks alleen al goed zijn voor een half miljoen dollar aan advertentieopbrengsten.

Miljoenenclaim

Juristen zien de zaak als een mijlpaal omdat Verisign aansprakelijk kan worden gesteld voor het verkeerd overdragen van domeinnamen. Ook kan nu door de rechter worden bepaald of een internetadres beschouwd kan worden als juridisch bezit.

Voor Kremer wordt het echter moeilijk zijn opgelopen schade vergoed te krijgen. Cohen is gevlucht naar Mexico. Verisign houdt vol dat domeinnamen wettelijk geen bezit zijn en ook niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het weggeven van deze naam.
Als Verisign verliest staat het bedrijf een boete te wachten die kan oplopen tot 100 miljoen dollar.

Bron:
http://www.zibb.nl/


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.