Shell claimt domeinnaam in aanloop fusie

Shell claimt domeinnaam in aanloop fusie

Shell gaat er alles aan doen om de domeinnaam royaldutchshellplc.com te bemachtigen. Een Britse legerveteraan heeft de domeinnaam echter al ingepikt. De oliemaatschappij laat het er niet bij zitten.

Royal Dutch Shell is de naam waaronder het Nederlands-Britse olieconcern in de loop van dit jaar verder gaat. De Nederlandse en de Britse tak van het concern worden dan samengevoegd.

De actie van de nu 88-jarige Alfred Donovan is volgens een woordvoerder van Shell een uitvloeisel van een zakelijk geschil. In de jaren negentig voerde de Brit voor Shell in Groot-Brittanni? een promotiecampagne uit en nu meent hij dat hij daar te weinig geld voor heeft gekregen. Shell zegt zijn verplichtingen te zijn nagekomen.

De sympathie van Donovan voor Shell is er sindsdien niet groter op geworden. Internetadres www.royaldutchshellplc.com bevat een grote hoeveelheid artikelen over het olieconcern en vooral de problemen waarmee Shell de afgelopen tijd te maken heeft gehad.

Schandaal

Zo wordt de kwestie rond de olie- en gasreserves van Shell breed uitgemeten. Begin vorig jaar bleken die reserves minder waard dan in de boeken stond aangegeven. Het schandaal verhevigde de discussie over de ingewikkelde bestuursstructuur van Shell. De oliemaatschappij besloot in oktober Koninklijke Olie en het Britse Shell Transport & Trading samen te voegen tot een onderneming.

Kort nadat de fusie was aangekondigd bleek dat de domeinnaam www.royaldutchshellplc.com al was geclaimd. In een poging de domeinnaam alsnog in bezit te krijgen is Shell nu een zaak begonnen bij de World Intellectual Property Organization, een organisatie in Gen?ve die in dit soort kwesties als arbiter optreedt. Shell wil dat Donovan de rechten over de site wordt ontnomen.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Stoer, echte een te brute organisatie die Shell. hopelijk wint Shell.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.