Slaven Mandic van online uitgever Wayne Parker Kent: “Binnen drie jaar naar 500 man”

Slaven Mandic van online uitgever Wayne Parker Kent: “Binnen drie jaar naar 500 man”

 Slaven Mandic is ‘de grote baas’ bij uitgeverij Wayne Parker Kent (WPK) en ‘online bladenkoning.’

De van oorsprong Servische Mandic is naar eigen zeggen heel erg online. “Ik ben altijd verbonden.” Zijn uitgeverij heeft inmiddels dertien titels, waaronder Froot, Manners en Beautify. “We missen ook nog wel onderwerpen, ik zou bijvoorbeeld graag iets willen met yoga en mindfullness”, zegt hij. Mandic kijkt bij zijn uitgaves naar de doelgroep en adverteermogelijkheden. “Sales is een grote uitdaging voor ons. We hebben nu een afdeling opgezet met negen man, we wilden het gelijk groot aanpakken.”

Groei

WPK groeide in een paar jaar naar 60 personeelsleden. Mandic denkt bovendien 500 werknemers te hebben over drie jaar.

De oprichter kijkt daarbij ook over de grens. “Naar niet Engelssprekende landen, want de Engelstalige markt is al erg druk. Landen als Turkije en China met een jonge doelgroep.”

Bereik

Mandic hecht aan de aantallen views en sociaal bereik van zijn websites, maar “het is belangrijker wat dat doet met een merk. Ik moet kunnen aantonen dat mensen meer zijn gaan houden van een merk.” Gesponsorde artikelen hebben volgens de ondernemer daarbij het voordeel dat de lezer er zelf voor kiest om het stuk te lezen. “Er staat geen banner in je gezicht, je leest het stuk omdat het jou interesseert.”


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.