Sms: steeds vaker voor zeer belangrijke mededelingen

Sms: steeds vaker  voor zeer belangrijke mededelingen
, Reddion
@alexstil

Short message service (sms) speelt een steeds belangrijkere rol in de communicatie tussen mensen. Uit een onderzoek onder enkele duizenden Britten in de leeftijd van 18 tot 29 jaar bleek dat maar liefst 19% van hen de zin ‘ik hou van jou’ voor het eerst uitsprak via sms: in dat opzicht is de sms-dienst dus een belangrijke concurrent geworden van het intieme dineetje bij kaarslicht.

Overigens komt het be?indigen van een relatie via sms nog vaker voor: uit een in Belgi? gehouden onderzoekje van de jongerenzender TMF blijkt dat 29% van de ondervraagden wel eens zijn geliefde op deze manier heeft gedumpt. In Dubai is het voor mannen zelfs toegestaan om zich via sms van hun vrouw te laten scheiden. In de UK werden er ook mensen ontslagen via sms .

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij het voeren van dergelijke gevoelige gesprekken via sms - zij beschouwen het als het ontwijken van een face-to-face confrontatie - maar voor de meeste jongeren lijken dergelijke bezwaren weinig relevant. Het voorkomt genante momenten (stamelen, rood worden, met je mond vol tanden staan) en is dus simpel. Volgens critici kleeft er ec hter een belangrijk nadeel aan deze nieuwe vorm van communicatie: de grenzen van sociaal geaccepteerd gedrag worden er door verschoven.

Bron: HP/ De tijd nr.4


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.