Sneak preview eerste weblogkrant

Sneak preview eerste weblogkrant

Sneak preview eerste weblogkrant

Tonie van Ringelestijn heeft van de eerder aangekondigde weblogkrant, een initiatief van startlog.nl, een sneak preview online staan. Moet zeggen, het ziet er erg goed uit!


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ziet er zeker erg goed uit. Zeer benieuwd naar het eerste nummer.

  geplaatst op
 • Hoe gaat de krant nou verspreid worden? Het enige dat ik er over lees is bij about:blank: "De krant zal wekelijks worden verspreid via de webloggers die zijn aangesloten bij Startlog". Dus die webloggers gaan vervolgens de kranten uitdelen op het schoolplein, in de kantine en op verjaardagen?

  geplaatst op
 • De cover stond vandaag ook op www.adformatie.nl.

  geplaatst op
 • @Anders: ja, we krijgen allemaal een krantenwijk (of is het tegenwoordig krantewijk). Oplage is in eerste instantie hooguit 50.000 dus het zal wel meevallen met de werkdruk 's ochtends.

  geplaatst op
 • Over aandacht hoeven ze in ieder geval niet te klagen. Vandaag weer een interview met Planet.

  geplaatst op
 • Reactie van GeenStijl reageert in een artikel op nu.nl:

  Fleischbaum van Geenstijl noemt de weblogkrant van Startlog "ondoordacht". "Ze hebben de grote weblogs, zoals Retecool, Volkomenkut, Flabber en Geenstijl, niet om toestemming gevraagd", aldus één van de oprichters van één van de grootste weblogs van Nederland.

  Geenstijl nam daarom volgens Fleischbaum zelf contact op met de initiatiefnemers. "We hebben verteld dat die toestemming er ook niet zal komen. Wij besteden een hoop tijd aan het creeëren van Geenstijl. Dan mag het niet zo zijn dat een derde partij daar dan goede sier mee gaat maken. Wij hebben besloten dat we die informatie exclusief voor Geenstijl willen houden."

  Op zich vindt de weblogger van Geenstijl een weblogkrant een goed idee, "maar zorg er dan wel voor dat je logs om toesteming vraagt".


  In onderstaand screenshot lijkt inderdaad een artikel van GeenStijl te zijn overgenomen. Als dat daadwerkelijk zonder toestemming is gebeurd vind ik dat tamelijk lomp. Iemand van startblog.nl die dit toe kan lichten?

  geplaatst op
 • Het is een dummy, Anders, geen officieel gedistribueerde krant. Daar staan wel vaker fake-teksten en dergelijke in. Femke Halsema staat er ook in. En zoals ik elders al schreef: die gaat volgens mij ook van zijn levensdagen geen toestemming geven voor doorplaatsing. Daarmee verliest ze namelijk invloed op de plek waar haar woorden verschijnen. Misschien komt zo'n blogje van haar wel naast een betoog van rechts-extremist Michiel Smit te staan. Daar wordt zij niet beter van.

  geplaatst op
 • het klopt dat we voor de dummy oplage (20stuks dus géén nulnummer) geen toestemming hebben gevraagd aan de webloggers. achteraf gezien inderdaad niet handig, we hebben geheel onderschat wat de impact van ons initiatief is. dat vinden we heel erg jammer, het is nooit de bedoeling geweest om goede sier te maken met andermans inspanning. ik heb hier vanmiddag overigens uitgebreid met dominique van geen stijl over gesproken. de dummy is puur bedoeld om te laten zien hoe zo'n krant eruit zou komen te zien; dus meer qua vormgeving dan qua content. zoals eerder gemeld zullen we bij de definitieve krant (én eventuele nul-nummer) echt alleen gebruik maken van weblogger's-content als daar expliciet toestemming voor gegeven is.

  geplaatst op
 • Okee, had ik het verkeerd begrepen, ik dacht inderdaad dat het om de eerste editie ging. Een storm in een glas water dus en een hoop kinderachtige herrie om niks van GeenStijl (what else is new). "We zijn niet uitgenodigd op een feestje dus we hebben gebeld dat we niet zullen komen".

  geplaatst op
 • Met die dummie ga je wel langs de adverteerders toch? Je gebruikt de naam van flabber, stijlloos en anderen lijkt me. van geenstijl valt niet anders te verwachten maar juridisch/moreel hebben ze wel gelijk dus

  geplaatst op
 • @karel en anderen: denk 's meer 'out of the box' en wees blij met een partij als startlog, dat met alle risico's van dien via een alternatief kanaal de content op weblogs promoot bij wellicht nieuwe doelgroepen. dat is m.i. goed voor het mediumtype weblogs. schouders eronder zou ik zeggen.

  geplaatst op
 • Ik ben erg benieuwd en kijk er naar uit. En inderdaad, meer out of the box denken kan geen kwaad. Wat mij betreft tegenwoordig dan ook een absolute must.

  Ik zal mn gedachten eens laten gaan over een mogelijke koppeling met televisie. Altijd leuk aan het begin van de werkweek.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.