Snel uw website uit de Google Sandbox verwijderen?

Snel uw website uit de Google Sandbox verwijderen?

De tool “RankAttack” verwijdert voor slechts $79 uw website uit de Google Sandbox, althans, zo wordt beweerd. De adder onder het gras…

De Google Sandbox, eerder op Marketingfacts al in het nieuws toen bekend werd dat Google eindelijk het bestaan ervan niet langer ontkende, zorgt ervoor dat nieuwe websites zonder trackrecord zich eerst “moeten bewijzen”. Kenmerkend voor een nieuwe website die “gesandboxed” wordt, is dat de posities in de zoekmachine vlak na lancering nog redelijk tot goed zijn, waarna ze binnen enkele weken sterk dalen of zelfs in het geheel verdwijnen. Het Google Sandbox fenomeen is hierdoor ??n van de meest irritante Google algoritmen, hoewel het de kwaliteit van de zoekresultaten bevordert.

Terug naar de tool: RankAttack. De ontwikkelaars van de software leggen in een forum thread uit hoe de software werkt. Grof vertaald stuurt de software een immense hoeveelheid queries naar de verschillende zoekmachines gebruikmakend van de url van de website en de keywords waarop de site gevonden dient te worden. Dit zou Google moeten “triggeren” om de website uit de Sandbox te halen en direct een hogere search engine ranking toe te kennen…

Niet geheel ethisch en bovendien is de effectiviteit van de tool ook wel te bediscussieren als dit inderdaad de Haarlemmerolie moet vormen. Zal me benieuwen hoe snel de eerste berichten ons bereiken van mensen die door het gebruik van de tool definitief uit Google verwijderd worden.

Bron: Search Engine Roundtable


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.