SP partij met beste site

SP partij met beste site

De SP heeft voor het tweede opeenvolgende jaar het Opstapje gewonnen, een prijs voor de beste website van een politieke partij.

De sites van D66 en CDA zijn sinds vorig jaar sterk verbeterd. Het Opstapje, een beeldje, is een initiatief van Overheidslinks.nl, Clockwork en Stichting Rekenschap.

De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. De sites zijn sindsdien sterk verbeterd, maar nog te weinig interactief, stellen de onderzoekers. Verder constateren zij dat politieke partijen op hun eigen sites meedoen aan de trend om de lijsttrekker meer voorop te stellen, ten koste van de inhoud.

De onderzoekers beoordeelden de sites onder meer op gebruiksvriendelijkheid. Overheidslinks.nl kan op dat gebied ook nog wel wat verbeterd. De toelichtingen op het rapport zitten verpakt in vervelende, en in dit geval ook onnodige, .pdf- en .doc-bestanden.

http://www.overheidslinks.nl/opstapje


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.