Splitscreen voor commercials

Splitscreen voor commercials
, ING Groep
@evr

Commercials zijn een hinderlijke onderbreking van sportuitzendingen. De 2005 IndyCar Series test daarom dit jaar het uitzenden van commercials via splitscreens. Aan de linkerzijde van het tv-scherm, blijft het beeld van de race zonder geluid gewoon doorlopen en aan de rechterzijde worden de commercials inclusief geluid vertoond. Het betreft hier overigens alleen de zogenaamde national commercial breaks. Voor de local commercial breaks wordt de uitzending nog steeds onderbroken (bron: broadcastengineering.com).

Zou het gebruik van splitscreens in dit soort situaties ook voorkomen dat mensen commercials niet meer bekijken?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dat gebeurt in de VS en Canada al jaren. Toen ik in 98 in Canada op video de halve finale van Brazilië tegen Nederland zag, kwam er gewoon halverwege even een splitscreentje om reclame te laten zien.

  geplaatst op
 • Inderdaad ook al eerder gezien in VS. Wat ze zouden moeten doen is een interactie tussen beide screens proberen te realiseren (aandacht verleggen). Wie is er creatief?

  Blijf de dual popup van Samsung briljant vinden. Heeft weinig te maken met splitscreen, maar kan wel ter inspiratie dienen voor de creatieven die met splitscreen ads aan de slag gaan.

  geplaatst op
 • Ook op de commerciele netwerken in spanje en brazilie wordt dit al een tijdje toegepast. zou op nederlandse TV wel werken bij sportwedstrijden als het spel bijvoorbeeld stil ligt voor blessurebehandeling, spelerswissel en vrije trap of zo.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.