Sportspellen op internet verboden

Sportspellen op internet verboden
, Dimmle
@andersfloor

Een harde dobber voor het Amsterdamse bedrijf Sportdreams.com: de rechtbank in Arnhem heeft geoordeeld dat online sportmanagementspellen in strijd zijn met de Wet op de Kansspelen. De Lotto had de rechtzaak aangespannen. Als gevolg van de uitspraak moet Sportdreams zijn bekende sites Competitiemanager (voetbal), F1 Manager en Tourmanager sluiten.

Sportdreams rekent jaarlijks 10 euro voor deelname aan de spelen, en stelt diverse prijzen beschikbaar aan de winnaars. Het populairste spel - Competitiemanager - heeft een kleine 14.000 deelnemers. De uitspraak is op het moment van schrijven nog niet in te zien op Rechtspraak.nl. (Via nu.nl).

[update 00:45] Het ANP blijkt een verkeerd bericht te hebben verspreid. De rechter heeft juist geoordeeld dat er geen sprake was van een kansspel, en dat Sportdreams gewoon door mag gaan. Wel dient het de prijzen wat beter te spreiden onder de deelnemers. Gaat goed zo, met de nationale persdienst.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Bizar bericht van ANP. Inmiddels is het op Nu.nl wel aangepast naar juist het tegenovergestelde. Op andere bronnen nog niet. Had ANP al een bericht klaar staan voor de overwinning van Lotto en dat per ongeluk verstuurd?

  geplaatst op
 • Leuk is planet.nl met het volgende rijtje headlines:

  Rechter verbiedt sportspellen op internet
  BNN komt met serie over fietskoeriers
  'Tokkies belangrijkste nieuwspersonen van 2004'
  Christelijke radio Bright FM klein van start
  Driekwart jongeren kopieert software
  Sportdreams mag doorgaan met spelletjes

  Eerder op de dag hadden ze op basis van eigen bronnen (interview met Smith) dat Sportdreams mag doorgaan, vanavond melden ze via bericht van ANP dat Sportdreams moet stoppen. Oeps.

  geplaatst op
 • HOAX!

  geplaatst op
 • Ambroos, je bent rijp voor opname.
  En je hebt geen familie meer op je hiermee te helpen.

  GeenStijl: of waar een weblog toe kan lijden.

  geplaatst op
 • Johan, het is inderdaad vaak hilarisch om te zien hoe sommige headlines in je RSS-reader wijzigen in de tijd. Met name Planet heeft waarschijnlijk niet in de gaten dat scrapers hun content al hebben overgenomen voordat de berichten zijn gewijzigd.

  geplaatst op
 • En wat kopt de (i-)Telegraaf momenteel (!): Rechter verbiedt sportspellen op internet (link) . Pfff

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.