Startpagina lanceert weblogs

Startpagina lanceert weblogs

Het is inmiddels bijna een dagtaak om alle nieuwe Nederlandse webloginiatieven te volgen. Nadat gisteren MarketingTribune en KPN Internet naar buiten kwamen met Marketingpulse.nl, meldt Jim Stolze vandaag op Dutchcowboys dat ook Startpagina is gestart met een weblogexperiment.

Rondom bepaalde thema’s zoals auto en dieren zijn inmiddels groepweblogs gestart. Ben uiteraard benieuwd of het experiment aanslaat. Heb namelijk het idee dat beheerders van dochterpagina’s toch een ander slag volk is dan webloggers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Pff... Nog meer weblogs. Volgens mij post je de afgelopen weken bijna dagelijks zoiets.
  Er zitten best leuke initiatieven tussen, maar ik schat dat 75% het niet haalt. Wellicht leuk om over een halfjaar eens al die initiatieven na te lopen en te kijken welke over zijn?

  geplaatst op
 • zeker een ander slag
  http://marketingadvies.pagina.nl/
  :-)

  geplaatst op
 • Leuk iniatief maar begrijp er eerlijk gezegd geen reet van waarom web-log.nl en startpagina haar krachten niet bundelen. Marco, was jij hier ook niet bij betrokken?

  Enne, Marc heeft wel een punt, jij hebt toch ook een dochterpagina? ;-)

  geplaatst op
 • Ik meldde een tijd geleden al in een comment dat ik op weblog.wistudat.net ook aan experimentje aan het doen ben om het webloggen op te stellen aan iedereen (die zich registreert). Maar moet toch concluderen dat het niet echt werkt (wel registraties gek genoeg, maar geen postings)

  Maar dit had ik al verwacht op grond van het onderzoek waaruit bleek dat meer dan de helft van de bloggers blogt uit een vorm van zelftherapie.

  geplaatst op
 • "Heb namelijk het idee dat beheerders van dochterpagina's toch een ander slag volk is dan webloggers."

  Niet altijd waar, ik beheer een aantal pagina's én ik blog.

  geplaatst op
 • Ik denk dat er twee soorten beheerders van pagina's zijn: de linkverzamelaars en de professionals.

  Zeker met de nieuwsbrieven zie je een scheiding: er zijn goede pagina's die alleen links bieden (dat is 1 avond googelen en dan wachten op reacties), maar er zijn ook pagina's die(mede) door de nieuwsfeed zich actief met het onderwerp bezig houden en actief content verzamelen.

  Zelf verstuur ik dagelijks een nieuwsbrief over het onderwerp van mijn pagina en ik schrijf hier op Marketingfacts ook af en toe een stukje :-)

  Op zich vind ik het niet raar dat er een scheiding wordt gemaakt tussen web-log en het startpaginamerk. Iedereen kan een web-log beginnen, maar het SP merk staat toch wat sterker in de markt.

  geplaatst op
 • Ik vind de combinatie logisch en zeer kansvol. Feitenlijk brengt startpagina al rubrieken aan door de diverse onderwerpen. Categorisch bloggen wordt zo snel mogelijk al zal het wellicht nog meer weblog passanten opleveren.

  geplaatst op
 • iets gemist?

  geplaatst op
 • Nog even en er zijn meer webloggers dan lezers :-)

  geplaatst op
 • Grappig de genoemde voorbeelden: de beheerder van dieren.paginablog.nl heeft niet eens melding gemaakt van dierendag op zijn blog. Zeker geen tijd gehad ;)

  geplaatst op
 • @Marc: eens, er zijn ook bloggers met een dochterpagina maar ik heb een paar keer de eer gehad om de dochterpaginadag te bezoeken en ik kan je verzekeren dat het gehalte 'postzegelverzamelaars' hoger is dan op een blogmeeting ;-)

  @Robin: ben inderdaad betrokken bij web-log.nl; niet bij het blogexperiment van startpagina. Ben het overigens wel met je eens dat een samenwerking voor de hand ligt. Zal Jim snel eens bellen ;-)

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit! Kansrijk initiatief!!

  geplaatst op
 • gheheh had ik wéér de primeur? Lunchpauze berichtte dit al vier maanden geleden naar aanleiding van een berichte op Marketingfacts: http://lunchpauze.blogspot.com/2005/06/dochterbeheerders-krijgen-weblog.html

  geplaatst op
 • In ieder geval eindelijk een ontwerp dat er mag wezen.

  Meestal zijn de sites van ilse / startpagina dodelijk saai. Deze heeft wat mij betreft per onderwerp een prima tone-of-voice!

  geplaatst op
 • Enkele concurrenten van startpagina hebben al een eigen weblog. Aan startpagina.nl zou ik willen zeggen: never change a winning team.
  Voor mij is juist het zakelijke / overzichtelijke de reden om een pagina.nl te bezoeken. Als de sites te hip worden denk ik dat ik afhaak (kunnen andere sites veel beter).
  Andere startpagina's zijn weer sterk in extraatjes voor hun webmasters. Zo zijn er ook startpagina's waar je al lid van kunt worden. Startpagina.nl zou zich mijns inziens zich meer moeten profileren als de Edah onder de startpagina's (geen fratsen).

  geplaatst op
 • @Jurjen: Dat is toch de C1000?

  Overigens is vandaag de performance van de web-log.nl logs heel erg slecht. Ik hoop dat de servers van de andere Ilse Media tak wat meer aan kunnen.

  geplaatst op
 • @ Eric... Bedankt, je hebt gelijk.

  geplaatst op
 • @Vincent
  Dat is gewoon schending van auteursrecht. Even mailtje sturen dat ze het moeten verwijderen. Of een factuur sturen;-)

  geplaatst op
 • Of het een ander slag volk is... Neh, startpagina beheerders zijn gewoon een doorsnee van de bevolking, bloggers evenzo.

  Ik bezat (als pagina beheerder) zelf al een aantal weblogs voordat dit initiatief om de hoek kwam kijken. Natuurlijk deed ik direct mee.

  geplaatst op
 • Over het algemeen zijn mensen kuddedieren die graag bij een bepaalde groep horen, en zich daarmee/daarbij onderscheiden van andere groepen. Vooral de leden van het eerste uur van zo'n groep voelen zich speciaal en zien nieuwkomers als aasgieren die ook hun deel van de buit willen inpikken.

  "Wij zijn de echte gabbers, wij zijn de ware Flashfreaks, wij zijn de oerbloggers, ik was 1 van de eersten met een Hummer, wij zijn van de oldschool, oude stempel enz."

  Het is een steeds weer terugkerend fenomeen en dus helemaal niet vreemd, je wilt immers je knusse community beschermen en ziet de nieuwkomers als meelopers of parasieten, maar wel leuk om te constateren.

  Dat staat natuurlijk los van de discussie of je aan elk (succesvolle) concept uitbreidingen als een weblog moet toevoegen. Het kan ook te veel van het goede worden en overal waar 'te' voor staat...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.