STIR bereik groeit naar 87%

STIR bereik groeit naar 87%
,

STIR leverde afgelopen donderdag (23 juni) de mei resultaten uit van het bereiksonderzoek internet. Uit de resultaten blijkt dat de bij STIR aangesloten websites in mei gezamenlijk ruim 87% van de Nederlandse internetpopulatie van 13 jaar en ouder bereikten. Dat is een stijging van ruim 3% ten opzichte van de bereikscijfers van april.

De STIR-sites genereerden in mei ruim 2,3 miljard pageviews, 0,5 miljard meer dan in april. De stijging in bereik en pageviews wordt veroorzaakt door autonome groei van aangesloten sites, maar ook door toevoeging van nieuwe sites aan het internet bereiksonderzoek.

Vorige week meldde het Engelse EIAA (European Interactive Advertising Association)al dat internet essentieel is in de marketingmix voor marketeers die jongeren willen bereiken. Niet toevallig dus dat de STIR sites het hoogste bereik genereren in de doelgroep 13 - 19 jaar: ruim 92% van deze doelgroep bezocht minimaal ??n van de bij STIR aangesloten websites in mei.

Het volledige persbericht over de mei resultaten ?n een overzicht van het bereik van alle bij STIR aangesloten website is hier (pdf) te downloaden.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Lycos heeft 20,7% bereik. Welke website(s) is/zijn dat dan precies? Ik kan me niet voorstellen dat iemand via Lycos zoekt.

  geplaatst op
 • Dat is inderdaad een opmerkelijk hoog bereik voor Lycos, zelfs hoger dan Planet!?

  geplaatst op
 • Zoals al eerder aangegeven (Boudewijn stelde toen exact dezelfde vraag) zijn alle tripod-pages ook meegenomen.

  geplaatst op
 • We moeten ook beter opletten hier, sorry Peter ;-)

  Voor de liefhebbers de top-10 gesorteerd op bereik en aantal pagina's.

  geplaatst op
 • Kunnen de advertentienetwerken niet uitgesplitst worden op siteniveau? Lijkt mij rete interessant.

  geplaatst op
 • Is het ook. Daar wordt aan gewerkt . . .

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.