Telemarketing vanuit de gevangenis

Telemarketing vanuit de gevangenis
, RIFF

Telemarketing vanuit de gevangenisHet ministerie van Justitie heeft vandaag bekend gemaakt dat gevangenen Telemarketing werk zullen gaan uitvoeren.

De gevangenen beperken zich tot het werven van donateurs voor charitatieve instellingen. Op dit moment betreft het nog een pilot, maar het doel is om de werkzaamheden van de gedetineerden uiteindelijk kostendekkend te krijgen zo bericht de Telegraaf.

Een “professioneel callcenterbedrijf” werkt samen met de gevangenis.
Toen de plannen enige tijd geleden bekend zijn geworden is er nogal wat ophef ontstaan in de callcenter-branche die toch al geen geweldig imago heeft.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Gaan ze mensen die voor straf in een te klein kamertje moeten zitten. Het bijbaantje van veel studenten en huisvrouwen af laten nemen! En het imago van de callcaenters word er inderdaad niet beter op.

  geplaatst op
 • Zal wel een succes worden, denk ik. Gevangenen in Nederland runnen al met groot succes complete organisaties vanuit de cel, dus een beetje telemarketing doen ze er met twee vingers in de neus wel bij.

  geplaatst op
 • "Goedenavond, zit u ook vast?.....eeehhhh, aan een te dure lening?"

  geplaatst op
 • Wat is uw inkomen? Heeft u een nieuwe laptop en digitale camera in huis? Mag ik uw adres nog even noteren?

  geplaatst op
 • Zoals coen al zegt, betekend dit dat studenten die baan niet krijgen die die geditineerde (die iets crimineels heeft gedaan!) wél krijgt. Belachelijk idee.

  Bind ze aan een ketting vast en laat ze troep op ruimen, dáár zijn te weinig mensen voor (hier in de omgeving in ieder geval).

  Jochem

  geplaatst op
 • Tja... een callcenter in de gevangenis, dat kon er inderdaad ook nog wel bij.

  "Als de werkzaamheden naar behoren worden verricht ontvangen de medewerksters bij vertrek uit de inrichting een getuigschrift. De werkervaring en het verkregen getuigschrift kunnen ertoe bijdragen dat de vrouwen na hun vrijlating makkelijker een baan vinden."

  Leuk zo'n getuigschrift met logo van justitie ;-)

  geplaatst op
 • Persbericht: Gedetineerde vrouwen gaan proef callcenter boycotten.

  De Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) heeft de 10 vrouwen in de PI Zwolle opgeroepen de proef welke van start gaat eind deze maand te boycotten en hier niet aan mee te doen.

  Hoewel de EORG aanvankelijk positief was gestemd heeft de proef weer een valkuil, zoals de minister van justitie bij de proef van twee gedetineerden op één cel, allerlei privileges aan heeft geboden is dat nu ook het geval, namelijk een gratis televisie,
  aldus een van de deelneemsters.

  De EORG wil af van dit soort 'onzinproefjes' dit is namelijk dezelfde truc die de minister toentertijd heeft uitgevoerd, natuurlijk willen gedetineerden hieraan meedoen, dat levert
  wekelijks een flinke besparing op het zakgeld.

  geplaatst op
 • Inmiddels is bekend dat dit wordt uitgevoerd door http://www.telecell.nl/.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.