The European Blogosphere

10 juni 2005, 18:58

Loic LeMeur, bekend van Les Blogs, houdt op Reboot een verhaal over de europese blogosfeer. Om zijn verhaal kracht bij te zetten is hij een Wiki gestart waar iedereen een waardevolle toevoeging kan doen aan de blogosfeer van het land. Ik heb bij Nederland een start gemaakt. Wie helpt even mee?

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

5 Reacties

    Gerben

    @Frank,

    Denk ik: ben de eerste die je helpen gaat…..

    Doet de hele link inclusief de site het niet…jammer!!!


    10 juni 2005 om 19:12
    punkey

    Inderdaad, in firefox werkt het vlekkeloos bij me, maar in IE een hoop code-blabla…euhm..ja, sorry…


    10 juni 2005 om 19:36
    media

    Wiki is inmiddels weer bereikbaar en heb net het stuk over de Nederlandse blogosfeer gelezen. Kon alleen nog niet editen want er zitten nog wel een paar vette fouten in. Zo heeft web-log.nl geen 250.000 gebruikers maar 100.000 en wordt het totale aantal Nederlandse weblogs niet op 1 of 2 miljoen geschat, maar op 250.000. Dit is dan exclusief de 500.000 MSN Spaces, die door sommigen niet worden meegerekend omdat iedereen die Messenger 7 installeert automatisch ook een MSN Space account heeft aangemaakt.


    10 juni 2005 om 23:22
    Frank

    Niet editten? Gewoon op edit klikken en gaan. Ik heb je opmerkingen doorgevoerd op de pagina


    11 juni 2005 om 07:23
    media

    Aha, het werkt nu wel inderdaad. Ik denk dat de server vannacht een hickup had. Of was het wellicht toch iets te laat en heb ik op de verkeerde knopjes zitten rammelen? 😉

    Wel een prachtig iniatief en ongelooflijk hoe het in hele korte tijd (binnen een dag) al is uitgegroeid tot een waardevolle informatiebron over de Europese blogosfeer. Misschien is dat wel de kracht van Wiki’s – in een korte tijd, met een groot aantal mensen een document samenstellen.

    Tenzij je een community hebt die groot genoeg is (bijv. Wikipedia), is de kans van slagen van een Wiki beperkt. Na een korte periode waarin iedereen vol enthousiasme meewerkt, zie je na verloop van tijd niet of nauwelijks nog updates. Bovendien is er al helemaal geen sprake meer van een gezamenlijk project omdat iedereen zich richt op zijn ‘eigen’ hoekje van de Wiki.


    11 juni 2005 om 08:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!