Tonie van Ringelestijn: Weblogs zijn voor de grijze lijntjes

Tonie van Ringelestijn: Weblogs zijn voor de grijze lijntjes

In een interview met bedrijfsjournalistiek.nl, een e-zine over bedrijfsjournalistiek, zegt internetjournalist Tonie van Ringelestijn dat interne weblogs de traditionele bedrijfsmedia niet zullen vervangen. Volgens van Ringelestijn hebben weblogs wel een effect op interne communicatie:

(...) Traditionele bedrijfsmedia, en daar reken ik ook het intranet toe, zijn eigendom van enkele redacteurs. Ze zijn daarmee redelijk formeel. Weblogs zijn van iedereen en door iedereen ? ze leggen de grijze lijnen in de interne communicatie bloot; de gesprekken bij het koffiezetapparaat. En ze maken die niet alleen zichtbaar, maar archiveren ze ook. Informele gesprekken worden op die manier veel sneller onderdeel van de formele discours. En dat betekent dat mensen niet zo maar meer beloftes kunnen doen. Want als jij op een weblog van een collega hebt gereageerd, ligt dat vast en kunnen mensen erop terugkomen. Het dwingt communicatie af. (...)


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.