Tonny Loorbach (IMU): “Als je niet kunt loslaten, groei je niet”

Vijf ondernemerslessen van oprichter Internet Marketing Unie

Tonny Loorbach (IMU): “Als je niet kunt loslaten, groei je niet”

Tonny Loorbach maakt er een sport van om online (marketing)bedrijven groot te maken. Zijn specialismen? SEO, conversie-optimalisatie, online gedragspsychologie, community-building en neuromarketing. Vijf ondernemerslessen in twintig minuten!

Hij is een echte serial entrepreneur: Tonny Loorbach is oprichter en eigenaar van Internet Marketing Unie (IMU), Phoenix BV, Huddle BV, Switch Online Marketing BV en SalesPassie BV en Plug&Pay BV. Hij staat sinds 2007 met de poten in de klei qua online marketing. Hij is ook auteur van bestseller 'Doelgerichte SEO'. 

1. Marketing = Herkenning

"Een website is geen visitekaartje, maar een marketingmiddel. De meeste website-eigenaren hebben moeite met het maken van een connectie met de bezoeker. Ze vinden het lastig om aan te geven wie ze zijn – en nog belangrijker, wat ze doen. Ondernemers houden de boodschap vaak zo breed mogelijk, om niemand kwijt te raken. Maar als je tegen iedereen praat, praat je juist tegen niemand."

2. Ondernemen is investeren

"Investeer in de lange termijn. Je moet ruimte maken voor continuïteit in je bedrijf. Zorg voor wederkerende opbrengsten in plaats van eenmalige opbrengsten."

"Als je tegen iedereen wil praten, praat je eigenlijk tegen niemand"

3. Als je niet lost kunt laten, kun je niet groeien

"De meeste ondernemers – ook ik – zijn control freaks. Je wil controle hebben op inkomen, uren en werkzaamheden. Die controle wordt een zwakte wanneer het bedrijf groeit. Om te groeien moet je je werk echt helemaal loslaten en jouw werknemers het vertrouwen geven. Zij doen het werk vaak beter, omdat zij zich kunnen specialiseren."

4. Vrijheid komt voort uit verbondenheid

"De stoel waar je op zit, het eten wat je eet en je normen en waarden: alles is door andere mensen gemaakt of bedacht. Het is een illusie dat je vrij bent wanneer je onafhankelijk bent. Als je accepteert dat je niet zonder andere mensen kan, dan leef je in vrijheid. Met dit gedachtengoed kan je een team om je heen bouwen, aan wie je de controle geeft."

5. Fysieke en mentale conditie gaan hand in hand

"Door op een verantwoordelijke manier met je lichaam om te gaan, beheers je jouw stresslevel en stimuleer je het concentratievermogen."

Bekijk het hele interview met Tonny Loorbach in de video van 7DTV.

Credits afbeelding: 7Ditches, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.