Top 30 sociale bookmarksites juli 2007

Top 30 sociale bookmarksites juli 2007

Ebzimba.com heeft wederom zijn maandelijkse top 30 van sociale bookmarksites gelanceerd. Dat doen ze daar op basis van een combinatie van inbound links, Google page rank, Alexa rank en traffic data in de VS van Compete en Quantcast. Disclaimer: ‘Although no traffic metrics are completely accurate we do believe the data below to be useful for gauging relative audience size.’

Digg.com staat op nummer 1, gevolgd door Netscape op nummer 2 en Technorati op nummer drie. Verder lijkt mij de lijst nogal Amerikaans. Of het moet aan mij liggen, maar ik heb nog nooit van Stumbleupon (nr 6), Fark.com (nr 5), Mister Wong (nr 17), of van Spotplex (nr 26) gehoord.


Geplaatst in

DelenEr zijn 23 reacties op dit artikel

 • Ik digg mijn moerstaal dus voor rules ekudos. Maar stumbleupon is volgens mij ook goed bezig.

  geplaatst op
 • Als je StumbleUpon nog niet kent zou ik die zeker eens bekijken. En Mr. Wong is behoorlijk groot in Duitsland.

  geplaatst op
 • Stumbleupon is overgenomen door Ebay, leuke applicatie wel, erg veel verkeer ook, plus dat je het verkeer kunt kopen. Verder zie ik weinig verrassingen. Fark had ik iets lager verwacht, maar anderzijds, humor werkt.

  nog leuk overzicht: http://popurls.com/

  geplaatst op
 • als je van die namen nog nooit gehoord hebt (vooral stumbleupon) vind ik dat wel wat mager voor een MF-blogger (no offense hoor!)

  geplaatst op
 • StumbleUpon is in 2 Marketingfacts artikelen al eens genoemd. Recentelijk in de Viral Friday post Save Fred! en in een wat oudere post van Marco over Social bookmarking Services.

  Een overzicht van Nederlandse Social bookmark/news sites?
  NuJij
  MSN Reporter
  eKudos
  Geenredactie
  Grubb
  Favr
  Tagmos
  Fisz
  Tipt
  Watvindenwijover
  Foodrank
  Opstarter
  Numarketing.nl
  Re:spons
  Linkr
  247Nieuws
  Blinqerd

  geplaatst op
 • @Bas/Paul: Al doende leert men ;-)

  geplaatst op
 • De reactie van Bart draagt inhoudelijk niks bij, de reactie van Paul is lachwekkend. Vooral het dwangmatig etaleren van parate (hier irrelevante) kennis is symptomatisch. Go bbqfacts!

  geplaatst op
 • @karel, het dwangmatig etaleren van kennis zie ik hier bij veel bloggers ook gebeuren en dan word ik al helemaal simpel als het niet eens helemaal klopt.

  geplaatst op
 • @karel: wat is irrelevant aan mijn lijst met Nederlandse social bookmarks? De discussie gaat toch over social bookmark sites.

  geplaatst op
 • IK ben het met Bart eens als je schrijft over bloggen of socialmedia moet je op z'n minst ooit gehoord hebben van stumbleupon, maar maak je niet druk matthijs idd is er genoeg tijd om bij te leren ik zou zeker eens een kijkje nemen, want stumbleupon drijft 2000x meer bezoek naar je website dan alle nederlandstalige socialmediasites bij elkaar. Ook Paul zijn links zijn volledig on topic en hebben een toegevoegde waarde.

  geplaatst op
 • @karel: Om een beperkt referentiekader te compenseren met een hoopje irrelevante terminologie draagt in mijn ogen ook niet echt iets bij en kan niet door disfunctionele redundantie teniet worden gedaan.

  geplaatst op
 • @Karel wat een negatieve reactie. Ga eens fatsoen leren. We zijn hier om met elkaar te leren en te sharen!

  geplaatst op
 • @Paul in mijn ogen is de post van Matthijs een mededeling dat iets of iemand iets heeft onderzocht, en wat de uitkomsten daarvan zijn. Dat er ook Nederlandse alternatieven zijn doet dan voor mij niet terzake. Althans, in deze reacties.

  @Mitchel ik ben niet deftig genoeg om je dure woorden op waarde te schatten. Ben gewend om louter in spelfouten en drogredenen te grossieren.

  @Rudi amen

  geplaatst op
 • @Mitchel: ik maak mij niet druk. En ik volg de discussie met interesse, ook al dwaalt hij wel ontzettend af, op dit momment.

  geplaatst op
 • @Matthijs
  StumbleUpon in een notendop. Kwam het net toevallig tegen en moest aan deze post denken, die ik eerder op de dag las.

  geplaatst op
 • @Pieter: Kijk, dat is constructief... ;-)

  geplaatst op
 • Na del.icio.us (Yahoo), StumbleUpon (eBay), MyBlogLog.com (Yahoo) is nu ook Clipmarks.com overgenomen, door Forbes.

  geplaatst op
 • Thanks Paul, voor handige overzichtje van NL-sites. Past wat mij betreft ook uitstekend bij onderwerp van artikel en de discussie. Voor mij zaten er nog wel verschillende nieuwe sites tussen. Weet je toevallig ook dergelijke sites specifiek voor België? Weet dat ze ook een .be versie hebben van MSN Reporter en sinds een paar dagen ook Bligg.be. Wil mijn WordPress plugin voor Nederlandse Social Bookmark sites nl. ook geschikt maken voor België. Ga ook nog zeker even naar dat lijstje met NL-sites kijken voor de huidige NL-versie :-)

  geplaatst op
 • @Henri: Graag gedaan. Las gisteren op B.V.L.G., dat Bobex een nieuwe sociale nieuwssite in België heeft gelanceerd, genaamd Bligg. Dus nu dus 2 sociale nieuwssites in België: MSN Reporter en Bligg.

  geplaatst op
 • Ik kende StumbleUpon tot een paar maand geleden ook niet echt. HEb t afgelopen tijd meerdere malen gebruikt voor zowel video als websites en vind het resultaat matig, tijdrovend en onbevredigend. Ondanks de belofte dat als je maar veelvuldig gebruikt en eerlijk 'stumbled' is het resultaat te vaak eenzijdig of slaat t compleet de plank mis. Is niks leuks aan om tijd te versipllen aan doeloos klikken en er geen relevante content voor terug te krijgen.

  geplaatst op
 • Ik zag een nederlandse versie van addthis op vergelijkdigitv.nl

  Knopje met Bookmarken en delen. Is van brol.nl, alleen daar staat verder geen info.

  geplaatst op
 • Nog een sociale nieuwssite uit België: netjes.be

  geplaatst op
 • Nog een sociale nieuwssite uit nederlands... Oranjoe

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.