Twitter en LinkedIn zijn Hyves voorbij in unieke bezoekers

Twitter en LinkedIn voor het eerst Hyves voorbij in maandelijks unieke bezoekers in september

Twitter en LinkedIn zijn Hyves voorbij in unieke bezoekers

We zagen 'm bij de laatste social media cijfers update al aankomen, maar nu comScore de nieuwe panelcijfers (n=20.000) over afgelopen september heeft gepubliceerd weten we het zeker. Hyves is qua maandelijks unieke bezoekers in Nederland gepasseerd door Twitter maar ook door LinkedIn. Het breaking point is niet zozeer de verdienste van Twitter (wat i.v.m. afgelopen jaar nog atijd op een laag niveau zit) en LinkedIn (wat relatief stabiel blijft), maar van de daling van Hyves. 

In september bezochten 3.429.000 Nederlanders de site van Hyves. Twitter mocht 3.593.000 Nederlanderlandse bezoekers verwelkomen, vergelijkbaar met LinkedIn (3,6 miljoen). Feest zal het bij Twitter niet zijn. Ten opzichte van afgelopen mei, toen 4,4 miljoen Nederlanders de site van Twitter bezochten, is het aantal maandelijks unieke bezoekers flink ingezakt.

Marktaandelen sociale netwerken

 

 

  •  

In de tijd die bezoekers op de platformen spenderen is Hyves nog wél groter. Hoewel comScore deze nog niet voor september bekend heeft gemaakt is de voorsprong van Hyves met 98 min/maand groot. Twitter (29 minuten) en LinkedIn (21 minuten) komen daar niet bij in de buurt.

We kunnen daarnaast concluderen dat het Facebook bezoek is gestabiliseerd. De ± 9 miljoen maandelijks unieke bezoekers lijk het plafond te zijn. Dat aantal ligt iets hoger dan het bezoek aan Hyves in haar hoogtij. 

Over de cijfers

De comScore data komt voort uit een panel van 20.000 Nederlanders waarvan het feitelijke bezoek aan websites wordt gemeten. Hoewel de comScore cijfers mooi inzicht geven in de bezoekcijfers, is het geen volledig beeld van de werkelijkheid. Zo wordt mobiel bezoek niet gemeten, en zitten er, zoals bij veel onderzoeken, geen kinderen (0-14 jaar) in het onderzoekspanel. 

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.