• Mobile
    wordt gesponsord door

Uniek spel met iBeacon-stempels langs de Zaan

Uniek spel met iBeacon-stempels langs de Zaan

Stampions introduceert in Nederland een gloednieuw spel gebaseerd op het verzamelen van stempels, maar dan wel een digitale variant die werken op basis van iBeacons en met de smartphones van bezoekers. Info.nl ontwikkelde het concept voor het spel binnen Labs samen met Somedialoog.

Het spel is gekoppeld aan het initiatief Stad aan de Zaan waarbij diverse evenementen in de zomer in Zaanstad met elkaar verbonden worden. Langs de Zaan moeten bezoekers de Stampions iBeacon-stempels zien te vinden bij musea, monumenten en restaurants. Hebben ze een stempel gevonden, dan kunnen ze in de app van Stampions een digitale stempel zetten als souvenir. Het spel speelt in op het plezier van verzamelen en vindt onder andere zijn inspiratie in de aloude stempeltraditie in openbare gebouwen in Japan.

En natuurlijk is er geen spel zonder dat er ook een winnaar kan zijn: voor degene die de meeste stempels heeft weten te verzamelen, is er een pakket van Zaanse streekproducten.

Offline- en onlinewereld verbinden

Het spel is een voorbeeld hoe technologie zoals iBeacons op steeds vernieuwende manieren kan worden ingezet om de offline met de online wereld te verbinden. Niet de technologie maar de ervaring staat daarbij centraal. Het moment van het zetten van een (fysieke) stempel op je telefoon geeft je een speciaal gevoel, extra bekrachtigd door het gebruik van de trilfunctie van de telefoon.

“Het is mooi te zien dat de app mensen in beweging weet te zetten.” aldus Jan-Derk Koudijs, van Somedialoog. “Zo moet je bij één van de molens voor de juiste aanwijzing een vraag stellen aan de molenaar en vervolgens een flinke klim maken. Ook het verslavende karakter van het stempels verzamelen, zoals we dat zelf in Japan hebben ervaren, was reeds zichtbaar: de een na de ander wilde de eigen iPhone laten trillen en het stempelplaatje vrijspelen.”

Zelf meedoen en digitaal stempelen? Tot en met oktober hangen de stempels op verrassende locaties langs de Zaan. De app is er momenteel alleen voor iOS en is beschikbaar in de app store.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.