Van creatie naar innovatie

Van creatie naar innovatie

Van creatie naar innovatieGisteravond was ik te gast op het jaarlijkse Diner Pensant van InterimIC in het Rosarium te Amsterdam.

Het thema dit keer was ‘van creatie naar innovatie’. Inleiders van de discussie waren Joop Sistermans (lid Innovatie platform en voorzitter Adviesraad voor Wetenschaps- en Technologie-beleid), Gerard van Ootmersum (TNO) en Marcel Bettonvil (directeur Marketing consumentenmarkt, Sony Benelux). Samen met de ca. 150 deelnemers werd er gediscussieerd over een tweetal stellingen die de sprekers presenteerden. Stellingen waarin min of meer de vraag werd gesteld waarom innovatie in Nederland niet van de grond komt. Zo zou er te veel worden gepraat en te weinig gedaan, houden ego’s van leiders innovatie tegen, is Nederland te klein voor innovatie en zouden bedrijven minder moeten samenwerken maar meer tegen elkaar moeten vechten. Dit zijn slechts enkele van de argumenten die werden genoemd. Als ik het goed heb begrepen komt de mindmap (indrukwekkend hoe snel ze deze in elkaar hadden gezet) later online te staan.

De discussie was vooral ook bedoeld als voorbereiding op het Nationale Innovatie Event dat vandaag plaats vindt in Maarssen.

Guido en Krijn, nogmaals dank voor jullie uitnodiging en heel veel succes vandaag in Maarssen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Innovatie komt pas van de grond als deze interoperabel en toegankelijk gemaakt wordt. Dan acceleren dergelijke processen pas. Begreep dat de VVD het Innovatieplatform wilde gaan sluiten. Te wenig output en kost een miljoentje per jaar. Tja er hoeft maar een klein projectje te slagen en niemand heeft het nog over een miljoentje. De overheid creëert onder minister Brinkhorst geen goed klimaat voor innovatie. 'Met weemoed denk ik terug aan Hans Wijers thans bestuursvoorzitter van AKZO NOBEL en een van de weinigen die de commerciële lethargie waar dit land in verkeerd kon doorbreken. Amen...

    geplaatst op
  • Juist door de (Nederlandse) drang om alles te willen managen, organiseren en controllen komt innovatie niet van de grond. Organisatiecultuur, schaarste en toeval zijn mooie voedingsbodems voor innovatie. Vergeet het maar met platformen, (staf)afdelingen en werkgroepen...

    geplaatst op
  • Nederland scoort als één van de laagste op het gebied van technische innovatie en de combinatie van kennis en economie. Dat blijkt uit een onderzoek (pdf) dat de Deutsche Telekom Stiftung liet uitvoeren in dertien westerse landen (via: Planet).

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.