Veel fouten in online advertenties

15 november 2004, 10:14

Advertenties op Nederlandse advertentiesites staan vol met spel-fouten. Mede daardoor ligt het aantal gesloten transacties lager dan in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van marktzoeker.nl. Voor het onderzoek werden ruim 1200 advertenties geanalyseerd in diverse rubrieken op Marktplaats, Speurders en eBay. In meer dan 62% van de advertenties stond minimaal één fout. In 35% van de advertenties stonden twee spelfouten of meer.

Minder betrouwbaar

Op basis van de resultaten ondervroeg marktzoeker.nl 1120 mensen naar de invloed van spelfouten in advertenties op hun kooplust. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan dat veel spelfouten een belangrijke reden zijn om een verkoper niet te vertrouwen. Andere factoren die de kooplust van potenti?le kopers negatief be?nvloeden zijn een onduidelijke opbouw van de advertentie, gebruik van veel krachttermen en de afwezigheid van een foto van het aangeboden artikel.

Veel fouten in online advertenties

Marktplaats koploper spelfouten

De meeste spelfouten staan op Marktplaats. In enkele uitzonderlijke gevallen werden meer dan twintig fouten in ??n advertentie aangetroffen. Bezoekers van eBay en Speurders beheersen het Nederlands iets beter. Mede door het relatief grote aantal fouten in advertenties ligt het aantal succesvolle transacties in Nederland lager dan in de Verenigde Staten. Volgens marktzoeker.nl hebben Nederlanders nog veel te leren over het aanprijzen van hun spullen op internet. Een korte en krachtige advertentie zonder spelfouten verhoogt de kans op verkoop aanzienlijk.

Leren verkopen

In de Verenigde Staten bestaan diverse bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het trainen van mensen hoe ze succesvol op eBay kunnen handelen. Ook in Nederland lijkt ruimte voor zulke initiatieven. Marktzoeker.nl verwacht dat het aantal spelfouten volgend jaar, wanneer het onderzoek opnieuw zal worden uitgevoerd, lager zal liggen.

Bron:

Persbericht marktzoeker.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

    loket

    Dus mensen die de taal niet zo goed beheersen bieden iets aan op advertentiesites en zij die de taal meester zijn willen wel kopen maar doen dat niet vanwege de fauten.


    15 november 2004 om 20:37
    Anders

    Nou ben ik alleen benieuwd naar het verschil tussen spelfouten en tikfouten. Spelfouten heeft met een gebrek aan opvoeding/opleiding te maken, tikfouten kan iedereen maken. Volgens mij hebben mensen dan ook minder moeite met tiokfouten dan met spelvouten.


    15 november 2004 om 21:35
    Hugo Overvliet

    Ook ik erger mij aan diverse schrijffouten. Soms kan ik het dan niet laten om de adverteerder hierop te wijzen inclusief hoe het wel geschreven dient te worden. Zelfs mijn chef heb ik eens op een aantal schrijffouten in een interne mail aangesproken. Hij werd niet boos, kon er zelfs nog om lachen. Heb ‘m geadviseerd om een andere keer eerst iets door mij te laten controleren voordat de interne mail zou worden geprint en uitgedeeld.


    6 juli 2018 om 11:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!