Je bekijkt een artikel van BBP
partner

Veilig shoppen: tips om nepdeals te vermijden

We houden allemaal van een goede deal. Vooral als we een keer online shoppen.

BBP
30 december 2024, 15:15 271 x gelezen

Maar helaas zijn er op internet genoeg oplichters actief die nepaanbiedingen gebruiken om je geld of gegevens te stelen. Hoe herken je deze valkuilen en zorg je ervoor dat je veilig blijft tijdens het shoppen? Met een paar slimme tips en tools bescherm je jezelf tegen fraude. En zo kun je met een gerust hart die perfecte aanbieding scoren. In dit blog kom je er meer over te weten.

Controleer de betrouwbaarheid van de website

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een deal tegenkomt, is de website grondig controleren. Kijk of de URL klopt en begin met “https://”. Dit geeft aan dat de site beveiligd is. Nepwebsites hebben vaak een rare naam die lijkt op een bekende winkel, maar met kleine spelfouten. Check ook de algemene uitstraling van de site: ziet het er professioneel uit of juist rommelig en slordig? Zoek reviews op om te zien wat andere klanten over de winkel zeggen. Als je snel wat achtergrondonderzoek doet en gebruik maakt van een goede VPN, kun je veel ellende voorkomen.

Controleer altijd goed de e-mails die je dagelijks ontvangt

Heb je er al eens een keer goed naar gekeken? Op een gemiddelde dag kan het zomaar zo zijn dat je flink wat e-mails ontvangt. En lang niet alle e-mails zijn in dat geval even betrouwbaar. Gelukkig wordt er al veel standaard gefilterd en geplaatst in je ongewenste mailbox. Lijkt een e-mail alsnog erg betrouwbaar, bijvoorbeeld omdat je denkt dat de afzender te vertrouwen is? Check altijd wat de afzender is en wees voorzichtig met het klikken op een link. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld malware installeert op je computer.

De juiste kortingscodes zijn via verschillende manieren te vinden

Fijn om te weten, is dat een kortingscode op verschillende soorten manieren te vinden is. Waar je dan zoal rekening mee kunt houden? Je kunt dan denken aan onder meer:

  • Winkeliers sturen ze vaak via e-mail
  • Gedrukte bonnen in de brievenbus
  • Via coupon sites zoals RetailMeNot
  • Sociale media

Bescherm je betaalgegevens

Zorg ervoor dat je altijd betaalt via veilige methoden, zoals creditcard of een bekende betaaldienst als PayPal. Vermijd het delen van je bankgegevens via e-mail of op verdachte sites. Als een webshop alleen vraagt om directe overschrijvingen, is dat een grote rode vlag. Kies liever voor winkels die veilige, bekende betaalmethoden ondersteunen. Zorg er daarnaast ook voor dat je device altijd goed is beschermd, bijvoorbeeld met antimalware-apps. Hierdoor kun je er altijd zeker van zijn dat je met een gerust hart kunt surfen op het internet.

Een wereld van verschil met een paar kleine tips

Je hebt het goed gelezen. Met slechts een paar kleine tips kun je gelukkig al enorm veel verschil maken. Ga hier dus direct mee aan de slag, zodat je aardig wat vervelende verrassingen kunt voorkomen. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Dit artikel verschijnt op initiatief van LEQUAL
Tekst: Marcus Eckert | Beeld: 123RF

Wij zijn een onafhankelijk B2B-mediabedrijf en al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het bieden van relevante vakinformatie. Via crossmediale platforms richten wij ons op ondernemers en professionals in de Nederlandse marketingsector, de e-commerce sector en in customer contact centers. Daarnaast is BBP Media internationaal actief als informatieleverancier in de e-commerce markt. Inmiddels heeft de organisatie met een leidend global congres en een drietalige website een aanzienlijke internationale positie opgebouwd. Samenwerking met branchepartijen zoals verenigingen en associaties, is een kerncompetentie van BBP Media.

Categorie

Plaats reactie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!