Vervangt online krant de gedrukte krant?

Vervangt online krant de gedrukte krant?

Vervangt online krant de gedrukte krant?In hoeverre leveren Nederlandse online kranten een bijdrage aan de kennis van maatschappelijke onderwerpen van hun lezers, in vergelijking met traditionele (gedrukte) versies? Die vraag stond centraal in een onderzoek van Ester de Waal en Klaus Schoenbach in samenwerking met Edmund Lauf, verbonden aan The Amsterdam School of Communications Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. De resultaten zijn gepubliceerd in het rapport ‘Online kranten en maatschappelijke betrokkenheid’ (via: bedrijfsfondspers.nl).

Ik vraag me wel af in hoeverre de resultaten nog relevant zijn gezien de huidige ontwikkelingen. Ik heb hier (doc) en daar (pdf) enkele publicaties van het onderzoek gevonden maar deze zijn allemaal van begin 2004.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • De volgende reactie: Steen

    Steen op de hoek

    geplaatst op
  • gedrukte krant is een cyfiel voulange item.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.