VGZ leest website voor

VGZ leest website voor
, Upstream
@marcoderksen

Zorgverzekeraar VGZ gaat als eerste Nederlandse organisatie ReadSpeaker gebruiken. Readspeaker is software waarmee de tekst op een website aan de bezoeker voorgelezen wordt.

De technologie is eenvoudig te gebruiken en vereist geen specifieke kennis bij de gebruiker. Website-bezoekers klikken op de speciale ‘Lees Voor’-knop en de tekst op die pagina, of een geselecteerde alinea wordt voorgelezen.

VGZ wil hiermee haar internetpagina’s toegankelijker maken voor mensen met een leeshandicap zoals slechtzienden, dyslectici, mensen met een verstandelijke handicap of analfabeten. Of gewoon voor iedereen die liever luistert dan leest.

Bron:
http://www.nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Dit is wel handig, en kan een groot succes worden, vooral op nieuwssites. Mensen zullen op deze manier stukken meer van het dagelijkse nieuws te weten komen, het is algemeen bekend dat luisteren effectiever is dan lezen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.