Videomarketing volgens Frans-Anton van Gils (Quadia)

"If you can dream it, you can stream it"

Videomarketing volgens Frans-Anton van Gils (Quadia)

“Videomarketing kun je op heel veel verschillende manieren inzetten, videomarketing is veel meer dan alleen een vierkantje met een playknop.” In deze serie video’s delen vijf ervaren video marketeers hun eigen inzichten en kennis. In deze aflevering deelt Frans-Anton van Gils (Quadia) zijn visie op videomarketing en zijn tips om videomarketing effectief in te zetten.

Frans-Anton is business developer online video platform bij Quadia. Hij is specialist op het gebied van online video, marketing en communicatie en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Hij ziet veel mogelijkheden in de toekomst voor online video op marketing- en communicatiegebied. Quadia is een Hilversumse (online) videoproducent dat een eigen videoplatform biedt.

Videomarketing kun je, volgens Frans-Anton, op heel veel verschillende manieren inzetten, videomarketing is veel meer dan alleen een vierkantje met een playknop. Het gaan om de hele context, wat zit er om de video heen, wat zit er in de video qua gedachte en hoe bereik je die consument en weet je hem te binden.

Met video's kun je hele complexe materie toch begrijpelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan pensioenen: op het moment dat je een financiële instelling hebt die uitleg geeft over een pensioen en dat gaat in tekst, dan moet de organisatie zich langs alle kanten indekken dat er geen verkeerde informatie wordt gegeven. Dat resulteert eigenlijk automatisch in lange teksten vol met jargon. Daar kun je heel makkelijk een video naast zetten waarin je in begrijpelijke taal uitlegt wat nou dat product omvat. 

De boodschap die hij wil meegeven aan de marketeers van Nederland is: denk eens heel goed na wat je KPI's zijn en de doelen van je video. Wil je groter bereik? Beter informeren van de doelgroep? Wil je meer verkopen? Bij alles past een eigen strategie.

Wil je weten wat de meest succesvolle videocampagne van Frans-Anton was en welke strategieën hij inzet en waar hij op let? Bekijk dan het interview! 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.