Viral Friday week 45/2016: John Lewis, Ford en GoPro

Viral Friday week 45/2016: John Lewis, Ford en GoPro

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week de langverwachte kerstcommercial van John Lewis, een film van Ford en de eerste eigen commercial van GoPro.

Heb je een tip? Stuur 'm op!

1. John Lewis - Christmas Advert 2016 #BusterTheBoxer 

6.735.912 views

Het is zover: een van de meest verwachte video’s van het jaar is deze week online verschenen. Warenhuisketen John Lewis pakt elk jaar uit met een kerstvideo die gegarandeerd viral gaat. Dit jaar beleefde dit fenomeen echter een valse start. Een student creëerde namelijk een eigen John Lewis-kerstvideo die zo goed was, dat hele volksstammen dachten dat het de 'real deal' was.

Het duurde echter niet lang voordat de wereld kennismaakte met Buster the Boxer, die de hoofdrol speelt in de échte John Lewis kerstvideo. Inmiddels is deze vrolijke “spring in het veld” goed voor meer dan 6,7 miljoen views. Enjoy!

2. Ford France | Le Fantôme 

146.836 views

Op de tweede plaats vinden we Ford. De Amerikaanse autobouwer pakt uit met een gewaagd concept, waarin de nieuwe Ford Edge sidekick is van Hollywoodster Mads Mikkelsen in een acht minuten lange minifilm. In de actiethriller vervult de Ford Edge de rol die normaal gesproken in James Bond achtige-films wordt vervuld door Aston Martin.

Hoewel elk Ford-land zelf een versie van deze film op zijn YouTube-kanaal heeft geplaatst, passeerde de versie van Ford France deze week de 146 duizend views. 

3. NERD Skincare - Your Relationship With Acne 

65.673 views

Tja acne. Het is een vervelende aandoening waar veel tieners (en veel andere mensen) mee te maken hebben. Om aandacht te vragen voor een nieuwe lijn huidverzorgingsproducten tegen acne bracht de Amerikaanse cosmeticafabrikant NERD Skincare een komische video uit. De humor in de video leverde het bedrijf geen windeieren op, want inmiddels is de video de 65 duizend views gepasseerd. 

4. Nissan - e-NV200 WORKSPACe: first all-electric mobile office

30.964 views

De Japanse autofabrikant Nissan is een van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden en onderstreept dat deze week met een nieuwe innovatieve video. Nissan introduceerde namelijk een nieuwe commercial voor de volledig elektrische e-NV200 WORKSPACe-bedrijfswagen. Dit mobiele kantoorconcept - waarmee Nissan zich van zijn creatieve kant laat zien - werd inmiddels al meer dan 30 duizend keer bekeken. 

5. GoPro - Capture Different - TV Commercial

22.201 views

Maak kennis met de eerste officiële commercial die action camera-fabrikant GoPro zelf geproduceerd heeft. Voorheen maakte GoPro gebruik van beeldmateriaal van GoPro-gebruikers, want tja, er verkoopt natuurlijk niks beter dan de beelden van GoPro-camera’s in actie. GoPro vond het echter tijd voor verandering en startte deze week de #CaptureDifferent-campagne. En met succes, want de video sluit met meer dan 22 duizend views deze Viral Friday af. 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.