Viral Friday Week 11/2010

Viral Friday Week 11/2010

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur 'm op!

Lady Gaga - Telephone


Met haar nieuwste video heeft Lady Gaga weer een YouTube hit in handen. Haar video "Bad Romance" was al een van de meest populaire muziek video in de geschiedenis van YouTube en haar nieuwste video "Telephone", samen met Beyonce, is nu al meer dan 20 miljoen keer bekeken in slechts een week tijd. De video duurt ruim 9 minuten, zit vol met lingerie, naakt, zonnebrillen en onmogelijke kapsels, en kan alleen maar omschreven worden als een shockdoc en behoorlijk NSFW. Heb je 'm nog niet gezien? Doen!

Chatroulette - Funny Piano Improv


Chatroulette; de hit van het moment én riool van het internet tegelijkertijd, het zal je vast niet ontgaan zijn. Vorige week postte Merton een video in zijn YouTube kanaal waarin hij, op zijn piano, odes speelt aan de mensen die hij tegenkomt op Chatroulette. En zijn improvisatie valt goed in de smaak; sinds vorige week donderdag werd de video van over de hele wereld meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Eduard Khil - Trololo


Eduard Khil (1934) is de verrassing van de week. De Sovjet zanger nam in 1966 het nummer "I Am Glad To Finally Be Home" op, over een Amerikaanse cowboy. Door het heersende Sovjet regime werd het nummer ontdaan van alle tekst om zo het "Trololo" nummer te worden. De video uit 1976 werd in november 2009 op YouTube gezet, maar het duurde tot begin maart 2010 voor de video een virale hit werd met inmiddels meer dan 3 miljoen views.

The New Dork - Entrepreneur State Of Mind


De social media revolutie heeft de weg vrij gemaakt voor nerds: de vroegere nerds zijn de toekomstige hotshots of New Dorks. The Pantless Knights hebben dit gegeven als uitgangspunt genomen voor hun parodie op Jay-Z en Alicia Keys ‘Empire State of Mind’. De video gaat over de social networks en New Dorks: de blogosphere, Twitter, you name it. Binnen twee weken is de video meer dan 350.000 keer bekeken. De mannen van Grasshoppers, die hun virtuele telefoon systeem onder de aandacht van ondernemers willen brengen, zitten achter de video.

Chicane - Come Back


Bovenstaande video is de laatste virale sensatie op internet. Het is een briljante, gevoelige en hilarisch verhaal van een man die van alles doet om zijn vriendin terug te krijgen. In de video wordt het nummer "Come Back" gespeeld, de laatste single van de Britse dance act Chicane. En alhoewel het op een fan-made video lijkt, is het overduidelijk een officiële video van het label. Op Viralblog schreven wij er al over. Desalniettemin blijft het een geweldige video en zal het niet lang duren voordat ongetwijfeld een echte fan-made versie van deze video komt waar een man probeert zijn vriendin terug te krijgen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.