(Podcast) Er liggen mooie kansen voor marketing in de advocatuur

Interview met Ellen Croes, Head of Strategy/a.i., Head of Business Development & Marketing bij Allen & Overy Nederland

(Podcast) Er liggen mooie kansen voor marketing in de advocatuur
, HelloMaaS
@doorn

Yes! Na een lange tijd weg, zijn we weer terug met een nieuwe aflevering van HelloMasters. De podcast waarin Louise Doorn, CEO van HelloMaaS in gesprek gaat met marketingleiders, en jij de insides krijgt. Deze week een openhartig gesprek met Ellen Croes, Head of Strategy/a.i., Head of Business Development & Marketing bij Allen & Overy Nederland. Allen & Overy is wereldwijd een van de meest toonaangevende advocatenkantoren en actief in 31 landen.

Laten we het hebben over marketing in de advocatuur: twintig jaar geleden nog verboden, vandaag op Tiktok en inspiratie uit Silicon Valley.

De advocatuur leek een bastion waar innovatie en marketing een ondergeschikte rol speelt, maar in de praktijk blijkt er heel wat te veranderen en liggen er mooie kansen voor advocatenkantoren om meer met marketing te doen.

De advocatuur leek een bastion waar innovatie en marketing een ondergeschikte rol speelt

In de podcast een strategisch gesprek over freelance platformen voor advocaten. Over marktplaatsen waar je direct juridische documentatie kan downloaden. En hoe deze innovaties het team bij Allen & Overy dwingt zijn kennis en kunde, meer dan ooit, als unique selling points te positioneren.

Vergroten van thought leadership

In Croes’ team werkt marketing en business development nauw samen. Enerzijds voor praktische zaken als eventorganisatie en webinars. Nu ook steeds meer om online zichtbaarheid van medewerkers en hun thought leadership te vergroten. Leuke inside: Allen & Overy’s inspiratiesessies zijn inclusief experts die vertellen over bijvoorbeeld de combi van geluid en branding.

Zal Allen & Overy binnenkort ook op Tiktok te zien zijn, net zoals een Nederlandse advocaat bij een boutique kantoor met maar liefst 60.000 volgers? Luister nu naar een nieuwe HelloMasters. Ook op Spotify en iTunes!

HelloMasters at Home Episode 05 - Ellen Croes, Head of Strategy/a.i., Head of Business Development & Marketing bij Allen & Overy:

 

Credits afbeelding: 123RF, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.