VNU koopt NationaleVacaturebank.nl

VNU koopt NationaleVacaturebank.nl

Vandaag is bekend geworden dat VNU Business Publications de Nederlandse recruitmentsite NationaleVacaturebank.nl gaat over-nemen (bron: Emerce). Financiële details worden niet vrijgegeven maar het is duidelijk dat een website met meer dan 20.000 vacatures per maand en 1,8 miljoen unieke bezoekers per maand een aardig bedrag zal opleveren. Jan-Peter Cruiming, oprichter van NationaleVacaturebank.nl, binnenkort in de Quote 500?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Opvallend verschil tussen wat nationale vacaturebank claimt en wat er uit multiscope gegevens komt.

  Heb namelijk net in het multiscope onderzoek gekeken naar unique visitors september. Hierin volgende cijfers:
  Site Monthly reach Monthly unique visitors
  www.nationalevacaturebank.nl 7 % 670000
  versus
  jobsearch.monsterboard.nl 7 % 730000

  Nog al een verschil met 1.8 miljoen. Weet dat er een verschil is in panelmetingen en daadwerkijke cijfers. Maar 1 van de 2 zit er goed naast lijkt mij.

  geplaatst op
 • Ik vind die 1,8 miljoen unieke bezoekers per maand in ieder geval wel extreem hoog. Met zo'n 7 a 8 miljoen Nederlanders online zou dat betekenen dat 1 op de 4 elke maand nationalevacaturebank.nl bezoekt. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk, en ik heb het vermoeden dat de term "unieke bezoeker per maand" door natoinalevacaturebank.nl erg losjes geïnterpreteerd wordt (telt men niet 30 dagen de unieke bezoekers per dag op?).

  geplaatst op
 • Vacaturesites zijn altijd al vaag geweest over hetgeen ze nu werkelijk te bieden hebben. Zie bijvoorbeeld: vacaturesites vaag over hun eigen dienstverlening (juli 2003).

  geplaatst op
 • @anders: wat jij al vermoedt klopt: ze tellen de unieke bezoekers per dag bij elkaar op, en komen zo op 1,8 miljoen. Een vuistregel leert dat dit betekent dat het daadwerkelijke unieke bereik 35% daarvan is. Bij een vacaturesite ligt dat waarschijnlijk nog veel lager, omdat dit bij uitstek sites zijn die dezelfde personen elke dag trekken op zoek naar nieuwe postings.

  geplaatst op
 • Jan-Peter Cruiming start nu 7 jaar later opnieuw met een vacaturebank: Jobbird.com

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.