Was Jan Sloot een mislukte uitvinder?

Was Jan Sloot een mislukte uitvinder?

Was Jan Sloot een mislukte uitvinder?Jan Sloot, een 54-jarige elektrotechnicus uit Nieuwegein, ontwikkelt eind jaren negentig een techniek die de distributie van videobeelden op internet duizend keer versnelt. Sloot houdt de vinding geheim en bewaart de noodzakelijke broncode in een kluis. Met hulp van voormalig Philips-topman Roel Pieper krijgt hij werelds belangrijkste investeerders enthousiast. Maar de uitvinder kan maar kort van zijn erkenning genieten. Hij krijgt een hartaanval en neemt het geheim van zijn technologie mee in zijn graf. De sleutel tot onmetelijke rijkdom is eensklaps verloren.

Het verhaal van Jan Sloot is volgens velen spannender dan de gemiddelde Hollywood kaskraker. Maar volgens Rombout Kerstens, directeur van Keyword, is Jan Sloot een mislukte uitvinder die meerdere investeerders, waaronder Roel Pieper, miljoenen uit de zak wist te kloppen. Het artikel van Kerstens Alles wat u wilde weten over comprimeren kan hier (pdf) worden gedownload (via: vkmag.com).

Meer lezen, kijken en luisteren over Jan Sloot: Jan Sloot Archief; Netwerk deel 1, deel 2; Radio 747 deel 1, deel 2


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.