Wat is co-creation?

Wat is co-creation?

Swarmsketch

31stsecond.nl wees me dit weekend op swarmsketch.com, een site waar de sitebezoeker wordt uitgenodigd om mee te werken aan een tekening. Iedere sitebezoeker mag een lijn toevoegen van max. 100 pixels.

Het idee om met meerdere mensen te werken aan een tekening is overigens niet nieuw. Eerder dit jaar publiceerde de E-mediator blog de korte video Co-creation with Johnie Moore.

Het is volgens mij een kwestie van tijd voordat adverteerders (of bureaus) de consument op deze manier zal betrekken bij het maken van advertenties.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dit zien we al (best vaak) gebeuren.
  Voorbeelden zijn onder andere een verzekeringscommercial en de commercials van Converse (nike) waarbij de gebruikers de advertenties hebben gemaakt.

  Het verschijnsel co creation wordt trouwens goed omschreven in Pralahad's 'The future of competition'.

  geplaatst op
 • een commercial door 1 consuement laten maken is iets anders dan daadwerkelijk een 'groeps-advertentie' maken. DAT is volgens mijn weten nog niet of zelden gedaan.
  zoals Kevin Kelly 10 jaar geleden al duidelijk maakte is het 'collectief' in staat om 'collectief' een bepaalde richting op te 'creeren'. Daar staan aardige voorbeelden van op swarmsketch.com. De input is een woord of paar woorden, en in iedere tekening verschijnt er een duidelijk collectief beeld.

  geplaatst op
 • Justien, zoals ook aangegeven door Paul is co-creation zoals uitgelegd op swarmsketch en in de video van Johnie Moore iets anders dan de voorbeelden die je noemt.

  Prahalad's The Future of Competition: Co-Creating Unique Value with Customers is inderdaad een aanrader!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.