Wat is het probleem met affiliates?

Wat is het probleem met affiliates?

 

Wat is het probleem met affiliates?

 

Maarten kwam eind vorige week met een kryptische posting over de wanpraktijken van sommige affiliatenetwerken. Zonder alle affiliatenetwerken over een kam te scheren is het bij online marketeers bekend dat niet alle affiliatenetwerken dezelfde kwaliteit leveren.

Eerder deze maand vond in Las Vegas het Affiliate Summit 2006 plaats en uiteraard was een van de onderwerpen de kwaliteit van affiliatenetwerken. Verslagen en presentaties van het congres zijn te vinden op de Affiliate Summit 2006 Blog waarbij ik met name de presentatie van Anne Holland (pdf) kan aanbevelen.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Grappig, ik schreef net gister een post dat ik het idee heb dat affiliate programma's gewoon hun problemen in de schoenen van hun zogenaamde 'partners' schuiven.

  geplaatst op
 • Ik ben ook benieuwd naar de aanvulling waar Maarten binnenkort mee komt!

  geplaatst op
 • Heeft iemand ervaring met goede affilates in: USA, Frankrijk, Duitsland, Belgie (specifiek), Italia en Spanje? belangrijk is dat ze niet te vaak campagnes hebben die vervallen.

  geplaatst op
 • Ik vrees dat er veel verborgen zal blijven. Er zijn allerlei belangen in het spel en zaken zijn moeilijk te bewijzen.
  Al denk ik dat de druk om meer duidelijkheid te verschaffen aan alle kanten toeneemt.
  En over vreemde praktijken gesproken:
  Ooit schreef iemand me dat een affiliatenetwerk kunstmatige kliks genereerde door ipnummers te jatten van sites waar ze konden redirecten. Toen de eigenaar de relay van de webserver had dichtgezet, stopte het.


  geplaatst op
 • Op www.zevvion.nl verscheen vorige week donderdag een zeer uitgebreide en bronnenrijke update over dit onderwerp.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.