Julius Kousbroek (WePayPeople): “Iemand in loondienst kan niet concurreren met een ZZP’er”

Julius Kousbroek (WePayPeople): “Iemand in loondienst kan niet concurreren met een ZZP’er”

Het businessmodel van WePayPeople is om andermans werknemers op hun loonlijst te zetten. Hoe kan dit zo’n lucratieve business zijn? Die vraag stellen we aan oprichter Julius Kousbroek.

Tijdens zijn studie aan de UvA begon Julius Kousbroek in 1999 een chauffeursbedrijf voordat hij in 2007 Payroll Works – het huidige WePayPeople – oprichtte. Het persoonlijke doel van Kousbroek is het product payrolling bekender te maken bij Nederlandse ondernemingen en een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat over veranderende arbeidsverhoudingen waarbij flexibiliteit een steeds grotere rol speelt. Van 2012 tot 2018 was Kousbroek lid van het dagelijks bestuur van Jong Management waarbij hij van 2015 tot 2018 als voorzitter fungeerde en lid was van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

"De maatregelen die nu door de overheid zijn genomen voor ZZP’ers, zijn niet genoeg"

"Onze toegevoerde waarde zit in het verlonen, in het compliant zijn en het maken van contracten. Daarbij zijn we heel snel in het onboarden en uitbetalen van mensen. Er staan ongeveer tienduizend mensen bij ons op de lijst. Deze grote groep mensen schaar ik onder de piramide van het salaris. Aan de onderkant zit veel voor weinig, en aan de bovenkant weinig voor veel", aldus Kousbroek.

"Het is idioot wat er op dit moment in Nederland gebeurt. Ik heb er geen moeite mee hoe men met elkaar werkt en ik begrijp heel goed dat mensen, vanwege allerlei regels, kiezen voor een bestaan als ZZP’er. Dat gun ik iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat er – ten opzichte van een werknemer in loondienst – zulke grote verschillen in netto-inkomsten moet zijn. De maatregelen die nu door de overheid zijn genomen, zijn niet genoeg."

Bekijk het volledige interview in de video:

 


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het is ook een vreemd verhaal in Nederland. In andere landen zie je weer hele andere dingen :)

    geplaatst op
  • De maatregelen die nu door de overheid zijn genomen voor ZZP’ers, zijn niet genoeg

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.