Wereldwijde groei internetters

Wereldwijde groei internetters

Het aantal internetgebruikers in de wereld is in een jaar tijd gegroeid met 24,4%. Vooral het aantal breedbandverbindingen in Europa stijgt snel.

Dit blijkt uit cijfers van het Franse onderzoeksbureau Idate. Eind december 2002 waren er 590 miljoen mensen die regelmatig van internet gebruikmaakten. Het jaar daarvoor waren dat er 474 miljoen, een stijging van 24%.

In West-Europa waren op 31 december 146 miljoen internetters. Noord-Amerika telde er 200 miljoen en Azi? 180 miljoen. De internetpenetratie is in dat jaar gestegen tot 9,8% (een toename van bijna 2%). Noord-Amerika loopt volgens Idate voorop in het aantal internetaansluitingen per inwoner. De internetpenetratie is daar bijna 67%, in Europa circa 38%. Voor de komende jaren wordt vooral een groei van het aantal internetgebruikers verwacht in de voormalige Oostbloklanden.

In Europa is vooral de groei van het aantal breedbandverbindingen opvallend, menen de onderzoekers. In 2002 steeg het aantal internetters via de kabel of via adsl met 76,5% tot 12,5 miljoen.

E-commerce laat een stabiele groei zien en ook met de internet service providers lijkt het beter te gaan. De drie grootste providers in Europa zijn Wanadoo, T-Online en Tiscali. De afgelopen twee jaar hebben deze tussen de 80% en 90% van hun waarde verloren op de markt, maar steeds meer providers verwachten binnenkort uit de rode cijfers te zijn.

Bron:
http://www.sales-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.