Wuzz: verkoop je eigen ringtones

Wuzz: verkoop je eigen ringtones

{title}Een van de leuke activiteiten van Twitter is de spontane backchannel rondom het tv-progamma Dragons Den op vrijdagavond. In het programma worden ideeën gepresenteerd aan investeerders. Diverse Twitters voorzien de uitzending realtime van commentaar.

Nu is één van de gepresenteerde initiatieven daadwerkelijk live gegaan: Wuzz (via Youngmarketing). Wuzz is een portal waar ringtones en wallpapers verkocht kunnen worden via eigen shops. De verkopersdoelgroep (Wuzzers) bestaat uit jongeren van 12 t/m 24 jaar die een eigen shop kunnen inrichten waar de eigen creaties aangeboden kunnen worden en vervolgens bijvoorbeeld via hun Hyves account gepromoot kunnen worden. Een aardig voorbeeld van gebruik maken van andere communities, waarbij binnen de dienst zelf nog genoeg mogelijkheden liggen voor communityservices.


Geplaatst in

DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Dat er gedoe over de naam Wuzz is, had je vast al gelezen op Adfoblog?

  geplaatst op
 • @Jeroen, eerlijk gezegd nog niet, dank voor de toevoeging!

  geplaatst op
 • Nog en leuk artikeltje: http://www.netklep.nl/2007/wuzznl-top-of-flop/

  geplaatst op
 • Boeiende Top-of-Flop-discussie inderdaad, waar oprichtster Louise Verschuren zich heel dapper zelf in mengt. Daar krijg je een aardig inkijkje in hoe de mogelijke doelgroep op deze nieuwe dienst reageert, en dat is dus niet mals. De strijkstokdiscussie zal niet verstommen, vrees ik. Al was het maar omdat het gros van de internetgebruikers sowieso niet wil betalen voor content, zeker niet als het om user-generated content gaat.

  geplaatst op
 • Hoeveel geld hebben ze gekregen van "de dragons" ?

  geplaatst op
 • ik geloof 150.000 Euro

  geplaatst op
 • 50.000 toch ?

  geplaatst op
 • Ik ben heel nieuwsgierig hoe ze de copyright problemen gaan aanpakken. Bijna alle ringtones en wallpapers waren gebaseerd op een bestaande uiting toen ik de laatst op de site rond keek.

  geplaatst op
 • Wuzz meld niet te hebben geweten dat wuz al bestond, wat ik niet begrijp want de merkregistratie bij het Benelux merkenregister van Wuz is afgerond en was dat ook al voordat Wuzz het merk deponeerde. Ik snap zelfs niet dat de merkregistratie doorgang kon vinden omdat de merken zoveel op elkaar lijken en zelfs dezelfde klasse-aanduiding gebruiken.

  geplaatst op
 • Ook net gelanceerd is yomedia waar je zelf ook je eigen ringtones en wallpapers kan maken grote verschil met wuzz is dat je hier gratis publiceert en deelt...toch wel een essentieel verschil lijkt me.

  geplaatst op
 • Ik vraag me alleen af of het businessmodel gaat werken. Als 'aanbieder' moet je voor ruim 107 euro omzetten (1,50 euro per item) voordat je aan het minimale uit te keren bedrag zit van 25 euro. Gaan de aanbieders dat redden voor ze er genoeg van hebben en is het verkoopbaar tegen dat bedrag?
  Je kunt ook minder dat 1,50 euro vragen overigens, maar dan moet je logischerwijs meer items verkopen om aan die 25 euro te komen.

  geplaatst op
 • Nee, daar zit hem lijkt mij ook de grootste bron van inkomsten in. Ik gok dat na een jaar inactiviteit de accounts bevroeren mogen worden (voorwaarden nog niet op nagekeken). De meeste zullen de 10 euro niet eens halen. Wat Wuzz nodig heeft is een enorme massa aan gebruikers. En ik vraag me af, en ben benieuwd of ze die gaan halen. Met 50.000 euro moeten ze een hoop gedaan kunnen krijgen lijkt mij.

  Het lastige is dat het niet enorm moeilijk is om dit te bouwen, en een community dit bij succes van Wuzz snel binnen zijn eigen website geintegreerd kan hebben.

  Succes!

  geplaatst op
 • @ David,

  Ik denk dat Wuzz het toch meer moet hebben dat zij het idee wekken bij een 12 jarige dat hun een echte 'eigen' webshop op het internet hebben. Dat zij status willen behalen als 'beste webshop'. Het zijn grote mensen dingen die nu voor hun in het klein ook toegankelijk zijn.

  Voor 15 jarige is de stap naar een echte eigen ringtonewebsite via het partner programma van Ringtonio snel gezet, die zijn al niet meer interessant. Ik gok ook dat er weinig kwalitatieve content zal komen op Wuzz. De plaatjes die dan al zelfgemaakt zijn zijn uitgeknipte playboy konijntjes en fototjes van hun huisdieren.

  geplaatst op
 • @ Joost,

  Met 50K aan budget kom je inderdaad best ver, ik vraag me echter af in hoeverre Wuzz al volwassen genoeg is. Natuurlijk geldt: "From little things, big things grow", maar op dit moment oordeel ik intuitief: It's just not it!

  geplaatst op
 • Ik geloof ook niet dat dit gaat werken. Zeker niet omdat het voor ongeveer alle community websites zo is te kopieren. Waarom zou bijv. hyves een dergelijk systeem niet zelf gaan toevoegen als ze hier mee aan de slag zouden willen.

  Ik mag toch hopen dat er geen 150k is neergelegd voor een dergelijk initiatief. Of waren "de dragons" wellicht aan het slapen toen ze hier akkoord mee gingen. 50k vind ik nog veel..

  geplaatst op
 • @wouter

  "de dragons" waren volgens mij nogal overtuigd van de dames in spe. Zo zei Annemarie van Gaal: "Jullie zijn echt top". Nou is het gemiddelde niveau pitch van dragons den nogal beschamend en had Annemarie wat dat betreft wel gelijk.

  Ik denk dat ze die 150k nodig zullen hebben om hun idee de juiste wending te geven, dit met behulp van de dragons die hun centjes willen zien ;-)

  geplaatst op
 • @Joost waarom zal iemand nog een ringtone kopen als je die zelf met Yomedia gratis kan aanmaken. Ik denk ook dat de 12 jarige dit wel zal inzien en dat initiatieven als yomedia voor de hele ringtone branche grote gevolgen kan hebben.

  geplaatst op
 • Ik had ook al mijn bedenkingen geuit
  op mijn blog

  geplaatst op
 • Hi Allen,

  Ben ik even weg dan is er meteen weer een itersant artikel.
  Even over deze post wij Mowave doen dit al in New Zealand met Vodafone. http://www.mowave.com/content/view/43/32/ .
  Het is een UGC SNS site waarbij je je eigen content te betaalde download aanbied.
  De gebruikers verdienen dus met de verkoop van hun eigen plaatjes en video's.
  En dit alles kun je doen op Vodafone live! het is dus een mobile only site. Het is een withelabel service die wij hosten en faciliteren. Alle content (plaates, video, audio en text) word door een content team gescanned op copyright en contentstandarts. Er zit ook een chat service op.

  We zijn genomineerd voor de Meffys http://www.m-e-f.org/index.php?id=596 on de UGC en Communities.
  Het loopt erg goed er is erg veel verkeer. Cortom jammer wuzzers te laat er zijn al veel bedrijven mee bezig. ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.