Yves Gijrath (Miljonair Fair): “Als ondernemer ga je geheid een keer op je bek”

Yves Gijrath (Miljonair Fair): “Als ondernemer ga je geheid een keer op je bek”

Yves Gijrath, de man achter de Miljonair Fair, stond bekend als de succesvolle ‘mister miljonair’. Vorig jaar ging zijn bedrijf failliet: “Ik hou van ondernemen met een beetje risico.”

Desondanks kan de ondernemer zich niet helemaal vinden in zijn bijnaam. “Ik snap het wel, ik voel me alleen niet zo.” Na een moeilijke tijd heeft Gijrath de draad weer opgepakt met een nieuw mediabedrijf, LXRY Media Group. Een nieuwe kans. “Het klinkt gek, maar het faillissement was ook een opluchting.”

Hij wist met name de luxebeurs Miljonair Fair snel groot te maken. Ook internationaal. “In de goede dagen heb ik meerdere investeerders aan de deur gehad die het bedrijf wilden kopen.” In 2008, vlak voor het uitbreken van de crisis, bood een Nederlandse partij 25 miljoen euro. “Ik had niet de behoefte om het te verkopen. Achteraf ziet de wereld er altijd anders uit.”

Maar spijt wil hij het niet noemen. Na de val van Lehman ging het echter snel bergafwaarts. “Het ging harder naar beneden dan naar boven. Dat was heel pijnlijk.”

Gijrath ziet nu in dat hij teveel op zijn bord had, een te grote organisatie had en te weinig focus. ”Ik ben blij dat ik van mijn voetstuk ben gevallen. Als ondernemer ga je geheid een keer op je bek, dat is niet leuk, maar wel nuttig.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.