Zorgverzekeraar vergoedt Becel pro.activ

Zorgverzekeraar vergoedt Becel pro.activ
, Dimmle
@andersfloor

Zorgverzekeraar VGZ vergoedt de productlijn van Becel pro.activ. waarmee cholesterol te lijf kan worden gegaan. Wie de brood-smeersels, melkjes en yoghurts van Becel koopt en daarvan de streepjescodes opspaart, kan deze vergoed krijgen bij VGZ. Zowel VGZ als Becel (Unilever) pakken groots uit met de actie.

De commercie begint zich dus meer en meer te wortelen in de zorg. Goede zaak, of een twijfelachtige ontwikkeling?


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik heb er geen problemen mee, zolang de producten die vergoed worden wetenschappelijk verantwoord (pdf) zijn. Ik vraag me wel af of dit mensen aanzet om over te stappen naar VGZ. In Zweden is er naast Pro-activ ook nog een kaas genaamd Hjärtans Lust waarmee het cholesterolniveau in het bloed verlaagd kan worden. Ik ben benieuwd of VGZ dit ook gaat vergoeden.

  geplaatst op
 • Zolang het inderdaad wetenschappelijk verantwoord is (wie bepaald criteria en wie toetst dat?) heb ik er ook geen problemen mee. Daarbij moet ik er eerlijkheidshalve wel bij vermelden dat ik in deze (met klanten in zorg) niet helemaal objectief ben.

  geplaatst op
 • ...vind mijn sportkaart ook wel een goede ter aanmerking voor vergoeding :-)

  geplaatst op
 • Zolang er maar gewoon wordt uitgekeerd bij overlijden aan dichtgeslibte aderen door o.a. roomboter of mensen die zweren bij het huismerk...

  geplaatst op
 • vind het verdacht veel lijken op een reclamestunt waar vooral VGZ veel beter van wordt!

  geplaatst op
 • Ik zou er meer aan hebben als VGZ meer uitkeert als vergoeding voor brillenzen e.d. :)

  geplaatst op
 • Daar zeg je inderdaad wat, Paul. Wanneer gaan de zorgverzekeraars de lidmaatschappen van sportverenigingen vergoeden?

  geplaatst op
 • VGZ is ook weer de eerste die Efarma feliciteert. Efarma is een internetapotheek die kortingen geeft op receptgeneesmiddelen. De brancheorganisatie KNMP zag dat als ongeoorloofde reclame om gebruik van reclamegeneesmiddelen te stimuleren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.