Dertig bezichtigingen, boven de vraagprijs, binnen een week van de markt. Het klinkt als succes. Makelaars zetten het trots op Funda, LinkedIn en in folders. Maar wat betekent het eigenlijk? Voor de koper? Voor de waarde? Voor het vertrouwen? En belangrijker wat kunnen wij als marketeers hiervan leren?
Als marketeers blijven we maar rennen. Van funnel naar flywheel. Van MQL naar SQL. Nieuwe woorden, zelfde hamsterwiel. We roepen dat we klantgericht zijn, maar we zijn vooral bezig met het vullen van de spreadsheet.
Of je nou ondernemer, leidinggevende of professional bent: LinkedIn is dé plek om zichtbaar te zijn, een netwerk op te bouwen en invloed uit te oefenen. CEO’s snappen dat steeds beter. In dit artikel ontdek je wat 5 Nederlandse CEO’s doen op LinkedIn én wat jij daar van kunt leren. Geen wolligheid, wel praktische voorbeelden met nuttige takeways.
Je kent het wel, je klikt op de Teams-link of schuift aan in een strak vormgegeven vergaderruimte van een groot bedrijf. De mensen druppelen binnen alsof ze een clubhuis binnenwandelen. De koffie staat op tafel. De sfeer is professioneel. Maar dan gebeurt er iets opmerkelijks... Er gebeurt niks. Geen agenda. Geen voorzitter. Geen duidelijke doelstelling. En dan vraag ik me af: waarom zitten we hier in hemelsnaam?
Een eerste werkdag. Een eerste presentatie. Of zelfs een eerste bezoek aan een onbekend theater. Elke 'eerste keer' kan spanning en onzekerheid oproepen. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich ook bij zo’n spannende ervaring gezien, gerustgesteld en welkom voelen? Aan de hand van Disney’s inspirerende aanpak bij de 'Relaxed Performance' van Frozen, laten we zien hoe organisaties met relatief eenvoudige middelen een wereld van verschil kunnen maken – niet alleen voor prikkelgevoelige mensen, maar voor iedereen die iets nieuws begint. Ontdek hoe je als organisatie structureel kunt inspelen op eerste-keerervaringen en zo vertrouwen, betrokkenheid en succes bevordert vanaf het allereerste moment.
Als marketing- en communicatieprofessional ben je vaak dienstverlenend aan de organisatie. Maar wat als de lijntjes ineens heel stil blijven zodra de vraag is gesteld? Stel je voor: je ontvangt een verzoek om ‘even’ een campagne op te zetten, ‘iets’ te posten op social media of ‘snel’ een brochure te maken. Je hebt nog geen briefing gezien, geen input ontvangen en de persoon met het idee is sinds het versturen van de initiële e-mail volledig van de radar verdwenen. Geen bereik via Teams, mail, telefoon of rooksignalen. En toch blijft de verwachting overeind: marketing regelt het wel.
Wat ooit begon als een doosje met wijn en een blik ragout, is uitgegroeid tot een krachtig middel om waardering te tonen, interne betrokkenheid te versterken én zelfs je merkidentiteit te onderstrepen.
De naam Avery Dennison zegt je misschien niet veel. Maar de kans is groot dat je ongemerkt iedere dag meerdere producten van het bedrijf aanraakt. Van het etiket op je shampoo tot de sticker op je kipfilet of de bestickering op een auto. De materialen achter deze labels komen vaak van Avery Dennison. In deze aflevering van ZIGT op Groei spreken we met Ralph Olthoff, Business Development Director Graphics, over een opvallende strategische zet in de B2B-wereld: de inzet van influencermarketing.
"Je hoeft niet het hele pad te zien om de eerste stap te zetten." In marketing wordt vaak gewacht op de ‘grote’ strategie. De roadmap. Het plan dat alle afdelingen op één lijn brengt, synergie creëert en zorgt dat elke euro goed besteed wordt. Logisch. Strategisch denken is essentieel. Maar soms wordt het ook een excuus. Een excuus om niets te doen. Om geen risico te nemen. Om te blijven wachten op goedkeuring, afstemming, beleid, prioritering. En terwijl we wachten, beweegt de markt gewoon door. Verandert de klantbehoefte. Vallen kansen stilletjes weg.
In ieder gesprek over de noodzaak van data komt hij voorbij, meestal uit de mond van een eigengereide CEO met dito onderbuik: die klassieke tegenstelling tussen intuïtie en data.
De rol van de marketeer verandert fundamenteel. Hij wordt een breed opgeleide professional die analyseert, innoveert, inspireert en volhoudt. Hij schakelt moeiteloos tussen strategische langetermijnvisies en praktische uitvoering, tussen datagedreven inzicht en emotioneel draagvlak, tussen externe trends en interne cultuur.
"Dat is toch een rare stap," zei iemand laatst tegen me, toen ik vertelde dat ik van Creatief Designer ben doorgegroeid naar Manager Marketing & Communicatie. En eerlijk? Ik snap die reactie nooit zo goed. Want wat zoeken organisaties tegenwoordig massaal? Juist: die ene collega die strategisch is en creatief, die met gevoel voor merk en resultaat werkt. De beroemde schaap-met-vijf-poten. Nou, hier ben ik dan.