Filters
  • Categorie

  • Tags

  • Auteur

De essentie van strategie is kiezen wat niet te doen

Strategie draait in essentie om het realiseren van doelen door het planmatig inzetten van middelen.

Kunst en prijs: tussen idealisme en marktlogica

De kunstwereld is haar prijsgevoel kwijt. Terwijl jonge generaties kunst kopen uit verlangen naar betekenis, esthetiek en identiteit, blijft de sector worstelen met onnavolgbare prijsstrategieën en een verdienmodel dat kunstenaars nauwelijks bestaanszekerheid biedt. Wat vroeger werd geleid door reputatie, carrière en institutionele steun, is vervangen door hype en marktgevoel, met soms desastreuze gevolgen.

Waarom meisjesvoetbal de marketingdroom van morgen is

Als voetbalminnende vader droom je vaak van één ding: een zoon die het tot profvoetballer schopt. Spelen in een vol stadion, miljoenencontracten tekenen en schitteren op het wereldtoneel. Maar wat als je geen zoon hebt, maar een dochter? Tot voor kort was dat voor veel vaders het einde van de voetbaldroom. Meisjes hoorden thuis op het hockeyveld of in het turnpakje, toch? Nou, die tijd is voorbij.

Kerstpakketten met impact

Wat ooit begon als een doosje met wijn en een blik ragout, is uitgegroeid tot een krachtig middel om waardering te tonen, interne betrokkenheid te versterken én zelfs je merkidentiteit te onderstrepen.

Hoe beteugelen we AI?

Prominente tech-leiders, goeroes en futurologen zoals Musk, Harari en Wozniak waarschuwden enkele jaren geleden al voor de gevaren van een losgeslagen AI. In een open brief pleitten zij voor een tijdelijke rem op de ontwikkeling van AI. Nu de potentie van artificiële intelligentie steeds zichtbaarder begint te worden, groeit bij steeds meer mensen het besef dat deze technologie ons op een gegeven moment ‘boven het hoofd kan gaan groeien’. Wat als AI slimmer wordt dan wij? Wat als AI zich tegen de mens gaat keren? Wat doen we met AI die we als mens helemaal niet meer kunnen begrijpen? Verliezen we straks alle controle? Is er nog een noodknop?

Warc Global Ad Trends: ‘Nieuwsmedia worstelen omdat merken voorkeur geven aan veilige omgeving’

De advertising-industrie worstelt met een breaking news-probleem. De overvloed aan breaking news - van handelsoorlogen tot gewapende conflicten - trekt weliswaar publiek, maar geen adverteerders naar contentuitgevers en omroepen.

Gamestate groeit uit tot Europese arcadegigant

In een tijd waarin bijna alles digitaliseert, is het opvallend dat juist een fysiek concept zo hard aan terrein wint. Toch is dat precies wat Gamestate doet.

Act Good Report 2025: ‘Creativiteit als kracht voor verandering’

Voor de Act Good Report-ranglijst geen ingewikkelde criteria of categorieën, alleen geweldig werk voor het goede.

Kortingen als standaard, verwenmomenten als kans: hoe blijf je relevant?

De Nederlandse consument anno 2025 beweegt zich in een interessante paradox: enerzijds zijn kortingen leidend voor aankopen, anderzijds trakteren ze zichzelf vaak op iets extra’s. Als marketeer of retailer weet je dat consumentengedrag nooit zwart-wit is, maar deze combinatie van prijsbewustzijn en verwennerij dwingt je om scherper dan ooit te kijken naar hoe je klanten verleidt én behoudt.

Warc Effective 100 – Beste campagnes onderstrepen belang van creatieve excellentie

De rode draad door de meest effectieve campagnes ter wereld wordt gevormd door een lange adem, het aanpakken van systemische uitdagingen en durven te innoveren met de customer journey.

Waarom Branding 13.0 ‘Verbinden op Waarden’ wordt (deel 1)

We leven in een hectische tijd. Daar is en wordt al genoeg over geschreven en zullen we in deze paper daarom ook niet verder op ingaan. Wel over de vraag wat de implicaties hiervan zijn voor merkontwikkeling, oftewel branding: Wat betekent dit voor ons vak? Hoe ga je hier als merkgedreven organisatie of merkontwikkelaar nu adequaat mee om? Wat worden de next steps?