Ik heb een nieuw acroniem geleerd: VUCA. Het staat voor Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity (vluchtigheid, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit) en kennelijk werd dit voor het eerst gebruikt in het begin van de jaren ‘90 door het Amerikaanse leger als reactie op de ineenstorting van de USSR.
De advertising-industrie worstelt met een breaking news-probleem. De overvloed aan breaking news - van handelsoorlogen tot gewapende conflicten - trekt weliswaar publiek, maar geen adverteerders naar contentuitgevers en omroepen.
Voor de Act Good Report-ranglijst geen ingewikkelde criteria of categorieën, alleen geweldig werk voor het goede.
Samen zijn de Top 30 Nederlandse merken nu 95 miljard dollar waard. De hoogste waarde die de Nederlandse ranking ooit heeft gezien.
Het generaliseren van doelgroepen op basis van sociodemografische factoren leidt tot fouten.
Coca-Cola, Desperados, broodmerk Freya's en Deliveroo doen het goed in het overzicht van marktonderzoekbureau Kantars van meest creatieve en effectieve advertenties van het jaar.
De rode draad door de meest effectieve campagnes ter wereld wordt gevormd door een lange adem, het aanpakken van systemische uitdagingen en durven te innoveren met de customer journey.
Les Binet heeft veel impact gehad op de wijze waarop merken worden gebouwd. Hij introduceerde onder meer een belangrijke KPI: het zoekaandeel ('Share of Search'). Maar hij onderzocht deze slechts voor drie categorieën. Een nieuw onderzoek voegt daar een vierde bij. En het ontdekt nieuwe verbanden.
Brandsafety is een belangrijk begrip binnen de advertentiemarkt, en dat is niet zonder reden. De plek waar jouw merk zichtbaar is, heeft namelijk invloed op de perceptie van jouw merk.
Het overzicht van ‘s werelds meest bekroonde creatieve campagnes en bureaus vormt een jaarlijkse bron van inspiratie en een benchmark voor de creatieve industrie.
Elk jaar wordt er wereldwijd meer dan 500 miljard euro uitgegeven aan online advertenties. Dat is een half biljard euro! Waar gaat dat geld eigenlijk heen? En waarom zien we zo weinig rendement? Het meeste budget wordt besteed aan campagnes waar we het resultaat eigenlijk niet van weten.
Levensmiddelenfabrikanten proberen uit alle macht mee te liften op het grote succes van de Omzempic-hype met eigen afslankmiddeltjes. Intussen moeten ze ook hun ‘gewone’, vaak dik makende producten blijven verkopen. Is dat een slimme marketingstrategie?