-
Je kijkt nu naar de meest recente artikelen over dit onderwerp.
-
Waarom Clubhouse opeens zo populair is
‘Opeens’ was het daar, een nieuwe hype. The next big thing. De verrassing van 2021: Clubhouse. Een nieuw social-mediaplatform dat puur is gericht op audio. Na een paar weken rondstruinen kan ik Clubhouse het beste omschrijven als een telefoongesprek tussen een aantal mensen dat je kunt afluisteren. En als je vragen hebt, steek je je hand op en mag je zelf in het gesprek meepraten.
-
Waarom we ons zo laten gaan op Black Friday
In 2015 werd Black Friday in Nederland geïntroduceerd, door een aantal dappere winkeliers die het Amerikaanse koopfestijn naar ons land haalden. Tijd om te kijken hoe Black Friday ons de afgelopen vijf jaar heeft beïnvloed en waarom we ons soms zo laten gaan…
-
Weg met doemscrollen!
We doemscrollen wat af in coronatijd. Het online blijven lezen van negatieve en zwartgallige berichten is slecht voor ons geestelijk gestel. Stoppen dus met deze zelfkwelling!
-
Psychologisch beïnvloeden met e-mail doe je zo
De psychologie van online beïnvloeden laat zich perfect toepassen op e-mail. Hoe laat je jouw mails dermate opvallen dat ze geopend en gelezen worden? Je leest in deze blog alles over hoe je psychologische principes in e-mail kunt gebruiken om je klanten nog meer te betrekken en te laten converteren.
-
Betere online resultaten door gedragspsychologie
Op basis van het gedachtengoed van Cialdini, Kahneman en BJ Fogg behandelen de auteurs van 'Online invloed' hoe ondernemers en marketeers effectiever kunnen zijn op internet. Deze praktische uitgave doorloopt alle stappen van online technieken en plaatst daarop de gedragspsychologie.
-
Experts inzetten voor promotie duurzaam gedrag? Best risicovol
Hoe beweeg je mensen richting duurzamer gedrag? Vaak worden experts of bekende mensen ingezet om een milieuvriendelijker levensstijl te promoten. Maar uit onderzoek blijkt dat dit niet altijd werkt.
-
Hoe smombie ben jij aan het phubben?
Wie vandaag de dag in een willekeurig restaurant, een kroeg of een bar om zich heen kijkt, zal het beeld van vrienden aan een tafeltje die allemaal op hun smartphone kijken, niet vreemd zijn. We zijn met z’n allen continu aan het phubben en gaan als smombies door het leven. Ja, er zijn inmiddels termen voor ons smartphone-gedrag in sociale situaties.
-
Cialdini goes social: beïnvloedingsprincipes op LinkedIn
Wanneer je regelmatig meeleest op Marketingfacts kan het gedachtegoed van Dr. Robert Cialdini je nauwelijks zijn ontgaan, maar nog lang niet alle marketeers weten op welke manier ze de zeven beïnvloedingsprincipes kunnen toepassen in de praktijk. Op welke manier kun je de wetenschappelijk onderzochte beïnvloedingswapens inzetten om jouw inzet op LinkedIn tot een succes te maken?
-
Waarom de prijs van een product meer is dan een getal
Retailmarketing ontwikkelt zich razendsnel, zowel in de fysieke winkel als online. De consument wil een bijzondere beleving en data maakt menselijk gedrag meetbaar. Zo krijgen we inzicht in het effect van innovaties en reacties op zintuiglijke elementen. Tegelijkertijd vertonen consumenten onveranderlijk gedrag. Eén van die typische gedragingen die de mens eigen is, is dat we vatbaar zijn voor de letterlijke aanprijzingen van producten. Dit is hoe prijspsychologie werkt.
-
Mark Rutte is nudging you
Het kabinet vindt het belangrijk dat 'gedragskennis wordt gebruikt in beleid, uitvoering, toezicht en communicatie'. Mensen weten wel dat ze niet moeten roken, minder moeten eten, en hun afval niet náást de container moeten zetten, maar hoe krijg je ze zo ver? Het was mij tot nu toe enigszins ontgaan, maar er wordt door de overheid naar hartenlust geëxperimenteerd met het bevorderen van gewenst gedrag. Ze zijn er alleen nog niet zo goed in.
-
Grenzen aan online beïnvloeding
Je kent ze wel. "Dit is de laatste kamer", "Deze actie duurt nog 7h31min", of die review waarvan je de echtheid toch sterk in twijfel trekt. Daarom heeft de ACM afgelopen week een zogenaamd consultatiedocument gepubliceerd. Deze vormt een (voorlopige) leidraad voor online beïnvloeding van de consument. En dat heeft invloed op jouw website, online dienst of webshop. In dit stuk een uiteenzetting van de do's en don'ts van online beïnvloeding.
-
Contentmarketing: maak het persoonlijk
Emotie en beleving. Daar draaide het allemaal om op het Congres Contentmarketing en Webredactie 2019. In de Jaarbeurs waren de keynotes en talks gericht op het gevoel dat gebruikers krijgen bij een merk, bij een bedrijf, en bij de contentmarketing die ze krijgen voorgeschoteld.
-
Laat die klant eens met rust en stel de mens centraal
"Succesvolle bedrijven zetten in 2020 de klant niet alleen centraal in hun diensten, maar in hun volledige denkwijze en visie." Het stond er en het onderzoek opende er zelfs mee, dus het zal kloppen. En het zijn ook niet de minste bedrijven en organisaties die zich schaarden achter het vorige week gepresenteerde rapport 'WHAT'S ON THE CMO AGENDA?', waarvoor Deloitte in opdracht van IAB Nederland vijfentwintig toonaangevende CMO's heeft geïnterviewd.
-
Jochem Nooyen: illusionist, mind-reader, marketeer?
Overtuigen, beïnvloeding, nudging, klantdata, privacy: als marketeer zijn het thema’s die we dagelijks tegenkomen. Jochem Nooyen is goochelaar, illusionist en theatermaker. Hij integreerde deze thema’s in zijn theatershow 'Privacy' (en eerdere show 'Influence'). Reden genoeg om in gesprek te gaan, want mind-reader en marketeer, is dat niet eigenlijk één en hetzelfde?
-
Van traditionele segmenten naar gedragssegmenten
Anno 2019 worden we iedere dag opnieuw blootgesteld aan gemiddeld vier- tot tienduizend advertenties: tv-reclames, gedrukte advertenties, banners op Facebook en Google, maar ook labels op de blikken in je keuken, verpakkingen in de vriezer van de supermarkt en de sneakers van je collega. Kortom, er zijn nog nooit zoveel manieren geweest om met consumenten te communiceren, maar toegang krijgen tot het bewustzijn van een consument lijkt steeds moeilijker te worden.