Veelgelezen - Marketingfacts
Filters
  • Categorie

  • Tags

  • Auteur

Waarom offboarding net zo belangrijk is als onboarding

Bedrijven investeren veel tijd en middelen in het onboarden van nieuwe medewerkers. Een goed inwerktraject, duidelijke verwachtingen en een warm welkom zorgen ervoor dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen en productief worden. Maar waarom stopt diezelfde zorg en aandacht vaak bij het moment dat iemand vertrekt? Offboarding is het proces van een medewerker netjes en professioneel laten gaan en is minstens zo belangrijk voor de reputatie, continuïteit en employer branding van een organisatie.

Het belang van het voorspellen van het kantelpunt:  Waarom alcoholvrije en alcoholarme dranken nu opeens booming zijn

Alcoholvrije en alcoholarme dranken bestaan al decennia, maar waarom zien we ze ineens overal? Van trendy alcoholarme bieren tot verfijnde mocktails, de vraag naar alcoholvrije opties neemt snel toe. Deze verschuiving gebeurde niet van de ene op de andere dag—maar is het resultaat van verschillende factoren die samenkomen om een cultureel kantelpunt te creëren. Wat kunnen we hier van leren? 

De onzichtbare manager, het gevaar van slechte interne communicatie in Marketing en Communicatie

Stel je eens voor, je start vol energie als Manager Marketing en Communicatie bij een bedrijf. Je hebt ideeën, je wilt impact maken en de strategische richting helpen bepalen. Maar al snel merk je dat collega’s je verbaasd aankijken. Je naam zegt hen weinig, ze weten niet waarom je er bent en wat je rol is. Je staat met je rug tegen de muur, en het lijkt alsof je vanaf nul moet beginnen met je eigen introductie. Dit is het directe gevolg van slechte interne communicatie en een onderschatting van de rol van marketing en communicatie binnen een organisatie.

Van niche naar massa: JD Vance en de rebranding van populisme

De aanvaring tussen Trump en Zelensky in het Witte Huis was meteen historische tv. Als creatief strateeg en schrijver heb ik aan aardig wat politieke campagnes bijgedragen (misschien herinner je je bijvoorbeeld ‘Waarom kiezen mensen voor Mark Rutte?’). Mijn aandacht ging daarom naar de derde speler in dit spel: JD Vance.

Allerbeste Nederlandse citymarketingcase is Eindhoven

Eindhoven bewijst keer op keer wat citymarketing voor een regio kan doen.

Social media anno 2025: cultuur bepaalt wie wint

Waar we vorig jaar van Brazilian marketing naar Demure fall gingen, met een vleugje Brat summer en een pistache-hype tussendoor, zullen er in 2025 wéér nieuwe trends en culture-momenten ontstaan waar marketeers mee aan de haal moeten gaan.

Waarom brandsafety van een platform cruciaal is bij adverteren met video

Brandsafety is een belangrijk begrip binnen de advertentiemarkt, en dat is niet zonder reden. De plek waar jouw merk zichtbaar is, heeft namelijk invloed op de perceptie van jouw merk.

Warc Media 100: WhatsApp, QR-codes en print doen het goed

'Als wereldwijde benchmark voor de industrie laat de Warc Media 100 het beste gebruik van media zien en de impact die dit kan hebben op het succes van een campagne.'

Welk GPT-model kies je als B2B marketeer?

Als B2B marketeer wil je weten hoe je je werk sneller en efficiënter kunt doen. Vooral op contentgebied is het handig om een zetje in de rug te krijgen als het gaat om het genereren van content ideeën. Zeker omdat je bij B2B marketing te maken hebt met een langere buyers journey en hiervoor veel meer hulpmiddelen nodig hebt.

Search in 2025 – Deel 2: SEO

Ivo Nijboer, SEO-specialist bij Onder, neemt een deep dive in SEO. In het eerste deel, dat vorige week verscheen, bracht hij de lezer weer up to date op het gebied van SEO.

Geen cheerleaders voor echte leiders?

Waarom worden bedrijven en mensen die verbetering nastreven zo hard aangepakt? Waarom lijken we eerder kritisch op wie iets probeert te doen dan op wie niets doet?

Moeten we in 2025 na gaan denken over een comment-verbod?

In nieuwsmedia wordt nog dagelijks gerefereerd aan reacties op sociale media. De vraag is: wie hecht er anno 2025 nog waarde aan ongefilterde en polariserende comments, juist als waardevolle context in de vorm van feiten essentieel is? De overschaduwende vraag luidt: welk nut heeft commentaar van ongeverifieerde personen en welke schade hebben berichten van bots op hoe mensen de waarheid percipiëren? Scherper nog: moeten we niet af van het commentaar van Jan en alleman op sociale media?