• Mobile
  wordt gesponsord door

Opnieuw promotie Hollywoodfilm via Google Video

Opnieuw promotie Hollywoodfilm via Google Video

Opnieuw een promotie nieuwe Hollywoodfilm via Google Video

Na de Da Vinci Code Quest heeft Google opnieuw een opvallende promotie van een nieuwe Hollywood-film geplaatst. Dit keer gaat het om de film The Break-Up waarvoor niet alleen een speciale pagina op Google Video is opgezet, maar waarbij iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar eigen Break-Up video’s te uploaden. Deze video’s worden vervolgens geplaatst op Google Video en de officiele Google Video Blog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zie in dit kader ook de niet mis te verstane reacties aan het adres van NBC onder de geuploade promo van de nieuwe NBC-serie S60.
  http://www.youtube.com/watch?v=zl0isLMhhkY&search=s60 bw

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd of er ook een echte break-up video live wordt gezet. Dat wat er nu staat is nu niet wat ik van een break-up video had verwacht.

  geplaatst op
 • Erik, je bedoelt de videos van de bezoekers of van de film zelf?

  geplaatst op
 • Aardig in dit verband is de nieuwe strategie van Paramount:

  (...) Weblogs worden steeds meer gezien als een handige springplank voor de promotie van producten. Paramount probeert nu, in samenwerking met weblogzoekmachine Technorati, loggers te interesseren om over hun films te schrijven.

  Het gebruik van internetters voor promotie van diensten of producten bestaat al een tijdje onder de titel viral marketing. Iedereen heeft wel eens een grappig of intrigerend filmpje voorbij zien komen dat nooit op televisie is geweest maar waarover in termen als 'dit moet je zien' werd gesproken.

  Deze vorm van reclame is voor merken overigens zeer gevaarlijk: webloggers ruiken op een kilometer afstand of er sprake is van een vooropgezet plan en vierendelen het merk publiekelijk als dat zo blijkt te zijn. De beste virale marketing ontstaat uiteraard vanzelf, maar daar valt niet voor te plannen of te budgetteren.

  Paramount Classics heeft nu met weblogzoeker Technorati aangekondigd om weblogs actief in te willen zetten voor de promotie van films. In de komende achttien maanden zal de studio gratis actueel (beeld- en video)materiaal aanbieden over films, inclusief commentaar en achtergronden van de makers.

  Commentaren van weblogs over films komen op een speciale pagina bij Paramount Classics, verzameld door Technorati. Paramount Classics, dat onafhankelijke films maakt, zegt de weblogwereld al langer te volgen. Paramount Classics hoopt met de speciale aandacht voor weblogs een breder publiek - namelijk het groeiend aantal webloglezers - voor hun werk te interesseren.

  De eerste film die op deze manier wordt gepromoot is 'An Inconvenient Truth' met voormalig presidentskandidaat Al Gore. De documentaire vertelt 'een ongemakkelijke waarheid' over klimaatwijziging en opwarming van de Aarde.

  Na een première op het Sundance Film Festival in januari gaat de film eind mei in beperkte roulatie in Amerika. Daarnaast is opvallend genoeg alleen in Nederland een release gepland op 28 september 2006. (...)

  geplaatst op
 • @Marco: Ik bedoelde van de bezoekers. Wie gaat er nu aan break-up video maken, tenzij het een vette grap is. Maar wellicht heb ik het volstrekt mis ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.