YouTube komt met eigen advertentiesysteem

YouTube komt met eigen advertentiesysteem

De meest bezochte videosite ter wereld YouTube begint in juli met de uitrol van een eigen advertentiesysteem aldus Wall Street Journal (via: Emerce). YouTube deelt straks de inkomsten van advertenties, die bij video’s worden geplaatst, met de maker van een video.

Over de exacte vorm van het advertentiesysteem doen oprichters Chad Hurley en Steve Chen van Youtube geen uitspraken. De verwachting is dat het systeem gelijkenissen vertoont met het Google AdSense systeem, wat betekent dat aan de inhoud van een video gerelateerde advertenties worden getoond. Die advertenties zullen waarschijnlijk niet de vorm hebben van zogenaamde ‘prerolls’, commercials die voorafgaand aan een filmpje wordt getoond. De oprichters van YouTube zeggen namelijk ‘niets te zien in prerolls’.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Tijd dat er weer een nieuwe speler op gaan staan dus.

  geplaatst op
 • We konden hier natuurlijk op wachten. Iedere maand een miljoen dollar kosten houd je niet lang vol, of je moet op zijn Westfries gezegd 'aan een heel dik touw staan'. http://www.marketingfacts.nl/berichten/youtube_kost_miljoen_dollar_per_maand/

  @ Marco
  Houd jij nu de berichtgeving in de gaten wanneer ze winst zijn gaan maken?

  geplaatst op
 • Ik houd het zeker in de gaten Robert al is het maar omdat we op dit moment zelf ook druk zijn aan de achterkant met marketingfacts.tv. Als ik Arash goed heb begrepen (hij is degene die er aan werkt), dan kunnen we in juli de eerste beta-versie verwachten.

  Vwb YouTube, ik las vandaag in de Telegraaf dat Joshua Martin, analist bij IDC, YouTube weinig kans geeft.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.