• Mobile
  wordt gesponsord door

Onbeperkt internationaal bellen voor 1 dollar per week

Onbeperkt internationaal bellen voor 1 dollar per week

Het bedrijf Rebtel Networks AB maakt het mogelijk om met je mobiele telefoon internationale gesprekken te voeren voor het vaste bedrag van 1 dollar per week.

De dienst is even simpel als geniaal, Rebtel maakt een lokaal nummer aan voor je (REBout). Datzelfde doen ze voor de persoon die je gaat bellen (REBin). Die vaste nummers worden door middel van Voice over Internet Protocol (VoIP) aan elkaar verbonden, waardoor het gesprek gratis is! Soort Skype dus, maar dan met je eigen mobiele telefoon.

Rebtel is opgezet door een aantal technologische bedrijven uit Zweden en Luxemburg. De site staat vol filmpjes met uitleg, voor wie het nog niet geheel duidelijk is allemaal. Zie ook de uitzending van CNBC op MSN.com.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • maar als ik het goed begrijp bel je dus voor $1 naar internationale nummers zoveel je wilt ofzo? lijkt me toch sterk. En zou je dus ook binnen nederland naar vaste en mobiele nummer kunnen bellen? Klinkt een beetje te goed om waar te zijn.

  geplaatst op
 • ow ff wat beter op de site gekeken en je betaald dus wel gewoon lokale kosten alleen minder extra om internationaal te bellen. jammer jammer. $1 euro per week voor onbeperkt bellen zou wel geniaal zijn als het echt zou kunnen.

  geplaatst op
 • Zoals ik het begrijp betaal je die lokale kosten als je alleen de dienst REBout gebruikt. Als je ook REBin gebruikt (a 1 dollar per week) betaal je de lokale kosten niet meer. Je betaalt alleen gedurende een aantal seconden de lokale kosten om de andere persoon op te hoogte te stellen van je verkregen vaste nummer. In het flash filmpje in de website wordt hier uitleg over gegeven. Dat je geen kosten meer betaalt komt omdat je geen telefoonlijn gebruikt. De vaste nummers 'bellen' met elkaar door gebruik te maken van de VoIP techniek.

  geplaatst op
 • Uit het nieuwsbericht Internationaal mobiel bellen voor nationaal tarief blijkt dat Rebtel toch iets duurder is dan jullie denken. Je betaalt namelijk altijd het tarief voor bellen van mobiel naar een vast nationaal nummer aan je eigen mobiele provider.
  Mensen die REBout gebruiken, betalen dit tarief ook, plus de dollar per week, plus een landentarief dat Rebtel zelf hanteert.

  geplaatst op
 • Ik ben t aan het testen, met mijn broer in Australie. Heb m nog niet te pakken gehad, maar wel de voice mail.

  Je moet dus een account aanmaken. Dan maak je een lijstje van de nr's die je wilt bellen. In dit geval alleen van mijn broer. Noem m ff Mark. Vervolgens krijg je een +31 nr om Mark te bellen. Dat lijkt goed te werken (kreeg de voice mail). Ook Mark krijgt een lokaal nr (+61). Omdat Mark nog geen account heeft, krijg je 2 x de lokale mobiel-lokaal kosten. Als Mark een eigen account heeft, betaal je alleen de lokale kosten van mobiel naar een vast nr in Nederland.

  Het lijkt allemaal erg goed te werken. Keep u posted!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.