• Mobile
    wordt gesponsord door

Independer op zoek naar marketingmanager via webtv

Independer op zoek naar marketingmanager via webtv
, ING Groep
@evr

Dit keer niet een echte vacatureposting op Marketingfacts, maar een nieuwtje op gebied van werving. Op dit moment vist vrijwel elk bedrijf dat op zoek is naar bijvoorbeeld een marketingmanager in dezelfde vijver. Offline maar ook online wil het dus lang niet altijd lukken een vacature in te vullen.

Die krapte op de arbeidsmarkt leidt tot nieuwe creatieve initiatieven met toppertjes als deze van Rhinofly. Vergelijkingssite Independer doet het anders en gaat middels een ‘idols-achtige’ opzet (maar dan een stuk serieuzer) in samenwerking met het nieuwe webtv programma In de lift van Volkskrantbanen op zoek naar een nieuwe marketingmanager.

In het programma mede-ontwikkeld door Campus TV gaan vijf kandidaten strijden om een baan en wordt de gehele sollicitatieprocedure in beeld gebracht. Zo zal de eerste schifting te zien zijn, worden deelnemers gevolgd bij hun assessment en zal het geheel door Puck Dinjens van GITP worden voorzien van commentaar inclusief do’s and don’ts waar iedereen die een baan zoekt wat aan heeft. Uiteindelijk volgt er een elevatorpitch waarbij de kandidaten Puck moeten overtuigen van zijn/haar kwaliteiten.

De eerste videos staan inmiddels online en geven een beeld van Independer en de baan. 22 februari starten de eerste sollicitatiegesprekken.

Leuk initiatief, maar twijfel of het in een al krappe arbeidsmarkt niet nog eens een extra drempel opwerpt. Er is natuurlijk een kans dat je baas je ziet solliciteren bij Independer, niet elke kandidaat zit daar op te wachten ;-) Ik moet je wel zeggen, Mieke van Os, leidinggevende van de nieuwe marketingmanager en te zien in één van de videos, is een erg leuk persoon om mee te werken. Jaren geleden heb ik in mijn AEGON-periode een aantal keren contact gehad met haar zowel bij Experian als Airmiles. Mieke: veel succes met het vinden van de juiste collega!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.