• Mobile
  wordt gesponsord door

171 miljoen geregistreerde Skype-gebruikers

171 miljoen geregistreerde Skype-gebruikers

171 miljoen geregistreerde Skype-gebruikersAlhoewel ik het idee had dat de belangstelling voor Skype de laatste tijd aan het afnemen was, is er de afgelopen weken weer volop beweging te zien bij de in september 2005 door eBay overgenomen internettelefoonpionier.

Zo maakte het bedrijf deze week bekend dat het Skype Pro heeft gelanceerd in Europa. Daarmee kunnen abonnees voor een vast bedrag van 2 euro per maand gebruik maken van alle beschikbare Skype-diensten (includief het gratis bellen naar vaste nummers). Verder zien we steeds meer Skype (of VoIP)-applicaties geintegreerd in bestaande omgevingen. Denk daarbij aan Second Life en Gouden Gids. Ook aardig zijn applicaties zoals Anothr waarmee RSS-feeds zijn te volgen via Skype.

Wereldwijd telt Skype inmiddels 171 miljoen geregistreerde gebruikers waarbij eind januari 2007 ongeveer 9 miljoen concurrent users (gebruikers die gelijktijdig ingelogd zijn).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • 171 miljoen users is niet niks. Daarnaast heb ik sterk het gevoel, dat skype binnenkort weer met wat nieuws komt. Ik meen dat ik afgelopen maand een stuk over skye heb gelezen, in een duits techzine blad.

  geplaatst op
 • Fantastisch iets, maar het wordt tijd dat zij dat Skype-In ook in Nederland ter beschikking gaan stellen (dus dat mensen een 'gewoon' Nederlands telefoonnummer bellen en dat je die ontvangt op Skype)! Met de barrieres geslecht bij de OPTA, kunnen ze volgens mij nu direct een serie nummers aanvragen... XS4ALL biedt het al aan...

  geplaatst op
 • Skypen is leuk als je beiden achter de PC zit. Echter als je gewoon gratis met je eigen telefoon naar een andere vaste telefoon wilt bellen? Op de site van PLetform staan verschillende mogelijkheden uitgewerkt. Bellen met je eigen telefoon via Voipbuster. Ook nog eens veeel goedkoper dan Skype.

  geplaatst op
 • Telegraaf: (...) Skype heeft laten weten dat de software waarmee in veel gevallen gratis of tegen een heel gering bedrag gebeld kan worden via het internet inmiddels ruim 500 miljoen keer is gedownload.

  Dat is een groot succes voor het bedrijf dat in augustus 2003 de eerste beta van Skype voor het grote publiek uitbracht. De nieuwste versie van Skype wordt momenteel per seconde(!) ongeveer door zes mensen gedownload. Inmiddels blijken er 171 miljoen geregistreerde gebruikers van Skype te zijn.

  Het gebruik van Skype is inmiddels ook fors toegenomen, zo werd er gedurende de laatste drie maanden van 2006 gedurende 7,6 miljard minuten gebeld tussen de geregistreerde Skype-gebruikers. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.