• Mobile
  wordt gesponsord door

Web 2.0 browser voor downloaden video

Web 2.0 browser voor downloaden video
Loop wat achter op mijn RSS-feeds maar deze van Emerce wil ik jullie toch niet onthouden:
(...) Een student van de TU Delft heeft een programma gemaakt waarmee gebruikers filmpjes en foto's van sites als YouTube en Flickr direct kunnen opslaan op hun harde schijf of iPod. Deze 'Web 2.0 browser' is onderdeel van het p2p-project Tribler van de Nederlandse universiteiten. Het systeem draait straks ook op settopboxen, zodat YouTube-content op tv kan worden bekeken. (...)
In de reacties op het artikel tal van voorbeelden waarmee het al langer mogelijk is video's van platformen als Google Video en YouTube te downloaden. Enkele voorbeelden daarvan zijn VideoDownloader 2.0, HeyWatch, KeepVid en Vixy. Ik zal binnenkort al die handige videotools maar weer eens op een rijtje zetten. Afgelopen week liep ik ook al tegen Free Video Coding aan. Een eenvoudige tool om streaming video om te zetten naar embedded code om video op je eigen site te plaatsen.

Wie kent er nog meer handige videotools?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik had het kunnen weten, masternewmedia.org heeft vandaag een overzicht van videoconversie en -encoding tools en diensten. Handig!

  geplaatst op
 • Zamzar is wel een handige service voor online encoding van video's.

  geplaatst op
 • Ik gebruik daar altijd Snapz Pro X voor, een bijzonder eenvoudig tooltje waarmee echt je van álles wat er maar op je scherm beweegt (filmpjes van YouTube, Google, Revver, DailyMotion en alle anderen, Flash-animaties, games, interactieve websites zoals bijvoorbeeld die 'pimp your gymp' bestelsites, streaming filmpjes en/of met DRM 'beveiligde' filmpjes, ..., noem maar op) QuickTime filmpjes kunt maken (in elk gewenst formaat en naar keuze met of zonder geluid en/of cursor).

  geplaatst op
 • Ik gebruik altijd FlvGetter
  Alleen moet je dan de .flv weer omzetten naar een mp4 voor naar je ipod.
  Heb je geen ipod, dan moet je eerst weer FLV player downloaden, om de flv's te bekijken.
  Niet echt ideaal dus.

  geplaatst op
 • Niet zozeer om mee te encoderen, maar wel heel handig om alle mogelijke video's te zoeken, bekijken, te downloaden en/of je er op te abonneren via RSS:Democracy.

  Ondersteund ook torrent!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.